Ρίγα

Οnline κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Ρίγα

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία 800 χρόνων.
Από τις μεσαιωνικές γειτονιές έως τις art nouveau συνοικίες της, η Ρίγα είναι μια πόλη ανοιχτό μουσείο. Η εξαίσια Παλιά Πόλη με τους στενούς πεζόδρομους και τα πολύχρωμα σπίτια των παλιών εμπόρων, αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο θρύλους και αρχαίες παραδόσεις. Από την άλλη πλευρά, η νέα Ρίγα των φαρδιών βουλεβάρτων του 19ου αιώνα και των πάρκων, έχει να επιδείξει την ωραιότερη –με τη σφραγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ– συλλογή art nouveau κτιρίων στην Ευρώπη, ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι που μαρτυρά την μεγάλη οικονομική ισχύ της πόλης την περίοδο της ρωσικής αυτοκρατορίας.

Old Town
Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, η μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Ρίγα είναι ένας γοητευτικός λαβύρινθος από στενά λιθόστρωτα σοκάκια και όμορφες μικρές πλατείες που σφύζουν από ζωή όλο τον χρόνο. Πάνω από 150 ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία συγκεντρώνονται εδώ, από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα. Μια βόλτα στην Παλιά Πόλη είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

Riga Cathedral
Αυτός ο πελώριος καθεδρικός ναός με τρούλο δίπλα στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και είναι ο μεγαλύτερος στη Βαλτική. Στο εσωτερικό του δεσπόζει από το 1880 ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα στον κόσμο με 6.768 αυλούς.
Διεύθυνση: Doma Laukums 1, LV-1050 Riga, www.doms.lv

St. Peter’s Church
Ο πανύψηλος γοτθικός ναός του Αγίου Πέτρου (1209) εποπτεύει την πόλη της Ρίγας από τα 123 μέτρα. Το περίφημο μπαρόκ καμπαναριό του προσφέρει την ωραιότερη δημόσια πλατφόρμα για μια ασύγκριτη θέα στην πόλη.
Skārnu 19, LV-1050 Riga, www.peterbaznica.riga.lv

Museum of the Occupation of Latvia 1940-1991
Το Μουσείο Κατοχής της Λετονίας καταγράφει με εκτενή και εντυπωσιακό τρόπο την ιστορία μισού αιώνα καταπίεσης του λετονικού έθνους (1940-1991) από τη ναζιστική και τη σοβιετική κατοχή.
Διεύθυνση: Strelnieku laukums 1, LV-1050 Riga, www.okupacijasmuzejs.lv

Freedom Monument
Σύμβολο του αγώνα των Λετονών για ανεξαρτησία και ελευθερία, το πανύψηλο άγαλμα της χάλκινης Ελευθερίας, δεσπόζει στην περιοχή των πάρκων ανάμεσα στην Παλιά και Νέα πόλη. Χτίστηκε το 1935 χάρη σε δημόσιες δωρεές και έκτοτε αποτελεί τόπο μνήμης και πολιτικών συγκεντρώσεων. Κάθε μία ώρα πραγματοποιείται αλλαγή τιμητικής φρουράς.
Διεύθυνση: Brivibas Bulvaris and Raina Bulvaris, LV-1050 Riga

House of the Blackheads
Κτισμένο το 1344 για τις συναντήσεις της συντεχνίας των Μαυροκέφαλων (ανύπαντρων εμπόρων της εποχής), το περίτεχνο αυτό αρχιτεκτονικό διαμάντι γνώρισε πολλές καταστροφές πριν ανακατασκευαστεί το 2001 για τα οκτακοσιοστά γενέθλια της πόλης.
Διεύθυνση: Rātslaukums 7, LV-1050 Riga, www.melngalvjunams.lv

Open Air Ethnographic Museum
Συναρπαστικό ζωντανό μουσείο που αναπαριστά με απόλυτη αυθεντικότητα τις συνθήκες ζωής τεσσάρων περιοχών της Λετονίας κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, με φόντο ένα δασωμένο πάρκο δίπλα στις ακτές της λίμνης Jugla. Η ατμόσφαιρα της εποχής αναβιώνει μέσα από 100 ξύλινες κατασκευές, από αγροικίες και ανεμόμυλους έως εκκλησίες, αλλά και το προσωπικό του πάρκου που ακολουθεί τον ενδυματολογικό κώδικα και την καθημερινότητα των παλιών κατοίκων.
Διεύθυνση: Brīvības gatve 440, LV-1024 Riga, www.brivdabasmuzejs.lv

Pilsetas Canals
Γνωστή ως το «Κανάλι της Πόλης», η παλιά αμυντική τάφρος της μεσαιωνικής Ρίγας, στριφογυρίζει σήμερα ανάμεσα σε μια ειδυλλιακή ζώνη πρασίνου και πάρκων που χωρίζουν την Παλιά Πόλη από την Art Nouveau Συνοικία του 19ου αιώνα. Η διαδρομή είναι μια από τις πιο όμορφες βόλτες της πόλης.
Centrāltirgus iela 5, LV-1050 Riga

Art Nouveau Museum
Το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ρίγα είναι η Art Nouveau συνοικία της, η μεγαλύτερη και ωραιότερη στην Ευρώπη με τη σφραγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το διαμέρισμα του διάσημου Λετονού αρχιτέκτονα Konstantins Peksens είναι σήμερα ένα εκπληκτικό μουσείο που αναβιώνει με κάθε λεπτομέρεια το στυλ της εποχής με έπιπλα και αντικείμενα που συλλέχθηκαν αποκλειστικά από την εποχή της ακμής του art nouveau, τον 19ο αιώνα.
Διεύθυνση: Alberta Iela 12, LV-1010 Riga, www.art-nouveau.riga.lv

Museum of the History of Riga & Navigation
Το παλαιότερο μουσείο (1773) της πόλης παρουσιάζει την πολυτάραχη ιστορία της Ρίγα από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στην εποχή της μεγάλης ναυτικής ακμής της ως κέντρο του εμπορίου και της ναυσιπλοϊας.
Διεύθυνση: Palasta iela 4, www.rigamuz.lv

Οnline κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Ρίγα

Πηγή

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου