Πίζα

Προσφορές ξενοδοχείων Πίζα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Πίζα

Απλωμένη στις όχθες του Άρνου, η γραφική Πίζα έγινε διάσημη από ένα πρόβλημα της αρχιτεκτονικής.

Φοιτητούπολη που σφύζει από ζωντάνια καθώς το πανεπιστήμιό της θεωρείται από τα καλύτερα και τα παλαιότερα του κόσμου. Από τα έδρανα της Ιατρικής Σχολής πέρασε ως φοιτητής ο Γαλιλαίος, λίγο πριν διατυπώσει την επαναστατική του θεωρία για το ηλιακό σύστημα.

Πύργος της Πίζας

Έμβλημα της πόλης και από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια στον κόσμο, ο περίφημος Κεκλιμένος Πύργος είναι το κατάλευκο μαρμάρινο καμπαναριό του καθεδρικού ναού στην καταπράσινη Πλατεία των Θαυμάτων, ολόκληρη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1173 και άρχισε να γέρνει σχεδόν αμέσως προς τα νότια, εξαιτίας της καθίζησης του μαλακού υπεδάφους που υποχωρούσε από το βάρος του κωδωνοστασίου. Οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του πύργου μείωσαν την κλίση που είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη. Ανεβείτε στην κορυφή του για πανοραμική θέα της πόλης. Λέγεται ότι ο αστρονόμος Γαλιλαίος, διάσημο τέκνο της Πίζας, ανεβοκατέβαινε τα 293 σκαλιά του πειραματιζόμενος με τη βαρύτητα.

Καθεδρικός ναός

Μεγαλοπρεπές δείγμα του αρχιτεκτονικού ρυθμού που ονομάζεται ρομανικός της Πίζας, ο καθεδρικός ναός δίπλα στο διάσημο Πύργο, μαγνητίζει τα βλέμματα με τις δαντελένιες κιονοστοιχίες στην πρόσοψη.

Βαπτιστήριο

Απέναντι από την πρόσοψη του καθεδρικού ναού, βρίσκεται το κυλινδρικό Βαπτιστήριο. Το μεγαλύτερο battistero της Ιταλίας ξεκίνησε να χτίζεται το 1152. Ολοκληρώθηκε τον 14ο αιώνα, γι’ αυτό και η κάτω πλευρά είναι ρυθμού ρομανικού της Πίζας ενώ η πάνω γοτθική. Δείτε την οκτάγωνη δεξαμενή όπου βαφτίστηκε ο Γαλιλαίος.

Camposanto

Το παλαιό μνημειώδες κοιμητήριο ορίζει με τα λευκά μαρμάρινα τείχη του την βόρεια πλευρά της πλατείας. Άρχισε να κατασκευάζεται το 1277 ως τόπος ανάπαυσης των επιφανών κατοίκων της Πίζας. Ο θρύλος θέλει να χρησιμοποιήθηκε χώμα που έφεραν οι Σταυροφόροι από το Γολγοθά. Στολίστηκε με αριστουργηματικές νωπογραφίες, όπως η σκηνή του Θριάμβου του Θανάτου, που ενέπνευσε τον ρομαντικό συνθέτη Λιστ, οι περισσότερες από τις οποίες καταστράφηκαν στους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το κοντινό Museo delle Sinopie, φιλοξενεί προσχέδια που είχαν ζωγραφιστεί στους τοίχους ως βάση για τις τοιχογραφίες, φωτίζοντας το έργο των καλλιτεχνών του Μεσαίωνα.

Εθνικό Μουσείο Σαν Ματέο

Ένα από τα σημαντικότερα θησαυροφυλάκια μεσαιωνικής τέχνης στην Ευρώπη, το μουσείο στεγάζεται στο παλαιό μοναστήρι του Σαν Ματέο πλάι στον ποταμό Άρνο. Θαυμάστε τη συλλογή μεσαιωνικών αριστουργημάτων του 12ου ως 17ου αιώνα από σπουδαίους καλλιτέχνες της Πίζας.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Μιλάνο

Μιλάνο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μιλάνο

Φθηνά ξενοδοχεία

Πηγή

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου