Νυρεμβέργη

Προσφορές ξενοδοχείων Νυρεμβέργη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Νυρεμβέργη

Τοποθεσία

Η Νυρεμβέργη ανήκει στην επαρχία της Βαυαρίας και βρίσκεται 170 χλμ βόρεια του Μονάχου. Ο πληθυσμός είναι περίπου στους 500 χιλιάδες κατοίκους. Η παλιά της πόλη διασχίζεται από το ποτάμι Pegnitz.

Μετακινήσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσει κάποιος την παλιά πόλη της Νυρεμβέργης είναι περπατώντας. Διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς που περιλαμβάνουν μετρό , τραμ και λεωφορεία. Πάντως έχετε υπόψη σας ότι για να φτάσετε από το ένα μέρος της παλιάς πόλης στο άλλο με το αυτοκίνητο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψετε την παλιά πόλη και θα επανέλθετε από μια διαφορετική είσοδο. Μια μέρα μόνο χρησιμοποιήσαμε το μετρό και το τραμ ( για να πάμε στον ζωολογικό κήπο ) και το ημερήσιο εισιτήριο μας κόστισε γύρω στα 4 ευρώ.

Ψώνια

Το κέντρο της παλιάς πόλης είναι γεμάτο με μαγαζιά και θα βρείτε τα πάντα. Το εμπορικό κέντρο βρίσκετε στην συνοικία Lorenzer ( η πλευρά της παλιάς πόλης στα νότια του ποταμού Pegnitz) .

Μνημεία

Όλη η παλιά πόλη είναι ένα μνημείο από μόνη της. Περιβάλλεται από επιβλητικά τείχη και είναι γεμάτη με παραδοσιακά κτίρια και όμορφες γέφυρες. Ξεχωρίζει φυσικά το κάστρο το οποίο θα δείτε στην βόρειο-δυτική πλευρά της παλιάς πόλης. Το κάστρο περιλαμβάνει αρκετά εντυπωσιακά κτίρια και πύργους ενώ στην πίσω πλευρά του θα συναντήσετε ένα πολύ ωραίο πάρκο.

Εκκλησίες και Μονές

Υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες διάσπαρτες μέσα στην παλιά πόλη και πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Οι τρεις πιο σημαντικές είναι οι St Sebald , St Lawrence και Frauenkirche.

Μουσεία

Αν έχετε όρεξη και χρόνο στη διάθεση σας υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε. Το πιο γνωστό είναι το Γερμανικό Εθνικό Μουσείο ( ένα δεκάλεπτο από κεντρικό σταθμό των τρένων , 6 ευρώ ) που θεωρείτε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης και χειροτεχνίας στις γερμανόφωνες χώρες και είναι αφιερωμένο στην τέχνη του γερμανόφωνου κόσμου από τις προϊστορικές εποχές έως σήμερα. Κοντά στο Εθνικό μουσείο θα βρείτε το Μουσείο Μεταφορών (3 ευρώ) το οποίο χωρίζεται σε δυο μέρη: Το Μουσείο Σιδηροδρόμων που μας προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και το Μουσείο Επικοινωνιών που παρουσιάζει την ιστορία εμφανίζει την ιστορία της αλληλογραφίας και των τηλεπικοινωνιών. Τέλος η αίθουσα στην οποία διεξήχθη η δίκη της Νυρεμβέργης είναι ανοιχτή για τους τουρίστες λίγες ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

 

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Μόναχο

Μόναχο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Νυρεμβέργη

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου