Μεξικό – Mexico City

Προσφορές ξενοδοχείων Μεξικό – Mexico City

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Λας Βέγκας

Sobreros, φιέστες, tacos, guacamole, margherita, tequila sunrise, αισθησιακή μουσική, έντονα χρώματα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πολιτισμός των Μάγια, αλλά και χιονισμένα ηφαίστεια, έρημος, κάκτοι, τροπικά δάση που αποτελούν ένα φυσικό παράδεισο με 30.000 είδη φυτών, 450 θηλαστικών και 1.000 πουλιών.
O απίθανος συνδυασμός όλων αυτών είναι το Μεξικό, μία από τις 3 πλουσιότερες χώρες της γης σε πανίδα και χλωρίδα.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ

Οι Μάγιας δημιούργησαν ένα πολιτισμό που θεμελιώθηκε πάνω σε μαθηματικές και αστρονομικές γνώσεις ανυπολόγιστης μέχρι σήμερα έκτασης. Κάθε ναός των Μάγιας παριστάνει ένα απολιθωμένο ημερολόγιο. Οι νεότεροι αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, ιστορικοί και αστρονόμοι, ενώ μέχρι τότε απορούσαν για τη συνεχή επανάληψη γλυπτών ή για την ξαφνική διακοπή τους σε μια τοποθεσία, ανακαλύπτουν τώρα πως η κάθε μία εγκατάσταση ή κατασκευή δήλωνε έναν αριθμό ή ένα ιδιαίτερο τμήμα του ημερολογίου. Το ημερολογιακό σύστημα των Μάγιας ήταν και είναι το ακριβέστερο στον κόσμο.

Αρκετούς αιώνες πριν υπολογιστεί από τους νεότερους αστρονόμους ο ακριβής χρόνος περιφοράς της Γης γύρω από τον Ηλιο, γνώριζαν με πολύ καλή προσέγγιση την τιμή του, που τη θεωρούσαν ίση με 365,2419871 ημέρες. Οι Μάγιας είχαν υπολογίσει το ηλιακό – τροπικό έτος με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και είχαν διαχωρίσει το «φαινόμενο» έτος από το πραγματικό.

Η ακρίβεια αυτή ήταν και θρησκευτικά απαραίτητη, γιατί οι ημέρες, το έτος τους και όλα τα πολλαπλάσια του είχαν τους δικούς τους ιδιαίτερους θεούς. Αντιλαμβάνονταν τις υποδιαιρέσεις του χρόνου σαν φορτία, που τα κουβαλούσαν αιώνια, σε βάρδιες, οι αχθοφόροι θεοί τους.

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤEOTIHUACAN

Η εστία του πολιτισμού αυτού ήταν η πόλη του TEOTIHUACAN από την οποία πήρε και το όνομα του. Αναπτύχθηκε ανάμεσα στο 400 π.χ. και το 800 μ.Χ. Η πολεοδομική σύλληψη αυτής της πόλης μας εκπλήσσει μέχρι και σήμερα. Ακόμα και το ονομά της που σημαίνει « Ο τόπος που γεννήθηκαν οι Θεοί» υπογραμμίζει την μεγαλοπρέπεια και την πνευματικότητα αυτής της πόλης. Ήταν μία γιγάντια πόλη, χτισμένη σ’ένα μεσημβρινό άξονα Βορρά-Νότου που αργότερα ονομάστηκε «Η οδός των νεκρών». Πολύ αργότερα οι Αζτέκοι θεώρησαν την πόλη αυτή τη μυθική τους πατρίδα, τον τόπο γέννησης του 5ου ήλιου.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

Οι Μάγιας θεμελίωσαν έναν πολιτισμό πάνω σε μαθηματικές και αστρονομικές γνώσεις ανυπολόγιστης ακόμα έκτασης. Στο πρωτόγονο στάδιο βρίσκονταν στην περιοχή του Πετέν (του νότιου Γιουκατάν), όπου οι μαρτυρίες φανερώνουν μια αρχιτεκτονική τεχνική ήδη αρκετά πολύπλοκη.

Ο πολιτισμός των Μάγιας έφτασε στο απόγειο του ανάμεσα στο 300 και το 900 μ.Χ. Απλώνεται σε όλο το Γιουκατάν και στο μεγαλύτερο μέρος της Ονδούρα. Οι πόλεις πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Οι περισσότερες τοποθεσίες χαρακτηρίζονται από μεγάλα συγκροτήματα με μεγάλες πυραμίδες και παλάτια μαζί κτισμένα πάνω σε πλατφόρμες υπερυψωμένες, με την πόλη να ξεδιπλώνεται γύρω από ομόκεντρους κύκλους. Μετά από μια περίοδο πολιτιστικής οπισθοδρόμησης, αρχίζει η περίοδος της Τολτέκικης επίδρασης, από το 900 μέχρι το 1200 μ.Χ.

Η τελευταία φάση της εξέλιξης των μέσο-Αμερικανικών πολιτισμών φέρει τη διαδοχική εμφάνιση του πολιτισμού των Τολτέκων (856-1250 μ.Χ.) και του πολιτισμού των Αζτέκων (1325-1520 μ.χ)

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΖΤΕΚΩΝ

Οι Αζτέκοι είναι ο πιο πρόσφατος πολιτισμός. Το 1168 μ.Χ., μετά την καταστροφή της Τούλα, άρχισε η κάθοδος των Αζτέκων στο σημερινό Μεξικό.

Ανάπτυξαν την αστρονομία. Κατείχαν ακριβείς και συγκεκριμένες γνώσεις για τη διάρκεια του έτους, για τον προσδιορισμό των Ηλιοστασίων, για τις φάσεις και τις εκλείψεις της Σελήνης, για τις φάσεις της Αφροδίτης, για το ανοικτό σμήνος των Πλειάδων και για διάφορους άλλους αστερισμούς.

Στα τέλη του 18ου ανακαλύφθηκε η Πέτρα του Ήλιου που συχνά ονομάζεται “Ημερολόγιο των Αζτέκων”. Όμως δεν είναι μόνο ημερολόγιο, αλλά και αναμνηστική πέτρα μιας ιερής ημερομηνίας. Γιατί, όπως και στους Μάγιας, μερικές πέτρες των Αζτέκων υπενθύμιζαν μια τελετουργική γιορτή που γινόταν κάθε 52 χρόνια, τη γιορτή του Νέου Πυρός. Ιδιαίτερα πάνω σ’αυτή την Πέτρα του Ήλιου ήταν χαραγμένη η ημερομηνία της γιορτής του Νέου Πυρός του 1479.

Σε γενικές γραμμές ο Πολιτισμός τους δεν διαφέρει από των άλλων μέσο- Αμερικάνικων πολιτισμών. Κοσμογονία, τελετουργίες, παιχνίδια, αστρονομία, μαθηματικά, όλα αυτά είναι κοινή τους κληρονομιά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νομισμα : Μεξικάνικο Πέσο 1 Euro = 13,85 MXN
Κατά την είσοδό σας στο Μεξικό, μπορείτε να ανταλλάξετε οποιοδήποτε νόμισμα σε μεξικάνικο πέσο στις τράπεζες, στα ανταλλακτήρια και σε μερικά ξενοδοχεία. Για τις συναλλαγές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δολλάρια. Τα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα δέχονται όλες τις πιστωτικές κάρτες.

Διαφορά ώρας : Το Μεξικό είναι -8 ώρες

Ρεύμα: 110 V εναλλασσόμενο ρεύμα. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μετασχηματιστή.

Φαγητό: Η μεξικάνικη κουζίνα αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες γαστρονομικές παραδόσεις στον κόσμο. Ενώ αρχικά μπορεί να βρείτε μερικά φαγητά αρκετά πικάντικα, στη συνέχεια, χωρίς αμφιβολία, θα δείτε ότι είναι πολύ γευστικά. Ένα παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό μπορεί να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα από τα τρία βασικά συστατικά που υπάρχουν στα μεξικάνικα φαγητά, όπως τορτίγια, φασόλια και τσίλι.

Θρησκεία: Το 89% είναι Ρωμαιοκαθολικοί , 5% Προτεστάντες

Γλώσσα: Τα Ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα και την μιλούν το 90% των κατοίκων.Οι υπόλοιποι μιλούν τοπικές διαλέκτους και παραλλαγές.

 

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Κανκούν

Κανκούν – Μεξικό

Επίσημη σελίδα για το Μεξικό – Κανκούν  

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μεξικό – Mexico City

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου