Μαλδίβες

Προσφορές ξενοδοχείων Μαλδίβες

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μαλδίβες

Λουλούδι των Ινδιών, έτσι αποκάλεσε ο Μάρκο Πόλο τα αμέτρητα μικρά νησάκια που σχηματίζουν 26 ατόλες περιτριγυρισμένες από κοραλλιογενή ύφαλο. Κάτασπρες αμμουδερές παραλίες, γαλαζοπράσινα καθάρια νερά, φοινικόδεντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το εξωτικό παζλ των Μαλδιβών.

Οι Μαλδίβες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών του Ινδικού Ωκεανού. Είναι τοποθετημένες περίπου 7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σρί Λάνκα. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από 1087 κοραλλιογενή νησιά από τα οποία κατοικούνται τα 220. Οι Μαλδίβες είναι το μικρότερο Ασιατικό κράτος σε πληθυσμό, αλλά και το μικρότερο μουσουλμανικό έθνος στον κόσμο. Η οικονομία της χώρας στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό και την αλιεία.

Οι Μαλδίβες κρατούν το παγκόσμιο ρεκόρ της πιο επίπεδης χώρας του κόσμου, με μόλις 2,3 μέτρα ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ατελείωτο καλοκαίρι στις Μαλδίβες παρουσιάζει κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία που εξαρτώνται από τις περιόδους των μουσώνων. Ο βορειανατολικός μουσώνας (Νοέμβριος-Απρίλιος) είναι κυρίως ξηρός με σχετικά λίγους ανέμους. Ο νοτιοδυτικός (Μάιος-Οκτώβριος) φέρνει συνήθως λίγες βροχές και ανέμους. Με τοποθεσία πάνω στον Ισημερινό οι μουσώνες είναι σχετικά ήπιοι και η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές κατά την διάρκεια του χρόνου. Η μέση ετήσια θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 25 – 30 βαθμούς Κελσίου. Οι μέσες ετήσιες βροχοπτώσεις είναι κάτω των 2 μέτρων.

Είναι ένας προορισμός ιδανικός για όσους θέλουν να ζήσουν για λίγο σαν σύγχρονοι Ροβινσώνες, για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ αλλά και για όλους όσους θέλουν να χαλαρώσουν να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους.  Στις Μαλδίβες οι λάτρεις των καταδύσεων θα ενθουσιαστούν με τον πλούτο και την ομορφιά των  βυθών, που θεωρούνται από τους πέντε καλύτερους στον κόσμο.

Έτσι, τα εντυπωσιακότερα νησιά θεωρούνται τα εξής:

Το Dhoni Mighili, ένα σχεδόν ερημικό νησί για τους λάτρεις της εξερεύνησης.
Το Huvafen Fushi, για όσους αναζητούν κάτι πιο κοσμοπολίτικο – το επιλέγουν οι περισσότεροι celebrities.
To Taj Exotica, για τους πολύ ερωτευμένους που θέλουν να συνδυάσουν το εντυπωσιακό του φυσικού τοπίου με την χλιδή και τις ανέσεις των πολυτελών resorts.
Το Cocoa Island, για τα workaholic στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν πραγματικά να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.
Το Ranfali Island στο οποίο βρίσκεται και το ξενοδοχείο Hilton, για οικογένειες, λάτρεις των σπορ και όσους επιθυμούν βραδινή ζωή.
Το Soneva Gili, για όσους αποζητούν «έξυπνη πολυτέλεια», να περπατούν δηλαδή ξυπόλητοι αλλά να ζουν σε ξύλινες βίλες που κόβουν την ανάσα.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στις Σευχέλλες

Σεϋχέλλες

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μαλδίβες

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου