Λεμεσός

Προσφορές ξενοδοχείων Λεμεσός

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Λεμεσός

Τα 10 καλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Λεμεσού

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όχι μόνο της Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης. Κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια τουρίστες την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Η πόλη της Λεμεσού στο νότιο άκρο της χώρας διαθέτει μάλιστα αρκετά αξιοθέατα, ικανά να προσελκύσουν τον επισκέπτη.

Αξιοθέατα

  • Η Οδός Λουτρών. Αποτελεί τον αρχαιότερο δρόμο της πόλης και πήρε το όνομα της από το ομώνυμο Οθωμανικό Λουτρό που βρίσκεται εκεί και το οποίο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.
  • Το Κούριο. Μια αρχαία πόλη δίπλα ακριβώς από την θάλασσα. Διατηρημένη σε πολύ κατάσταση, κατά την αρχαιότητα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της Κύπρου και προσφέρει εκπληκτική θέα στην Μεσόγειο Θάλασσα.
  • Το Κάστρο της Λεμεσού. Χτίστηκε περίπου το 1200 και στο πέρασμα των χρόνων χρησιμοποιήθηκε για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς. Σήμερα φιλοξενεί μέρος του Κυπριακού Μουσείου.
  • Το Κάστρο του Κολοσίου. Ένα κάστρο λίγο έξω από την πόλη, το οποίο χτίστηκε από τους Φράγκους. Εκεί κοντά παράγεται και το κρασί Commandaria, που θεωρείται από τα αρχαιότερα στον κόσμο.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο. Περιλαμβάνει εκθέματα κυρίως από τον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας και καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα.
  • Το Μουσείο Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου. Ένα μουσείο το οποίο απευθύνεται στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών, οι οποίοι μεταξύ άλλων μπορούν να δουν οχήματα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα.
  • Η Μαρίνα της Λεμεσού. Ένα από τα καλύτερα δείγματα μοντέρνας ανάπτυξης στην πόλη. Ιδανικό μέρος για όλες τις ώρες της ημέρας, χαλάρωση, φαγητό ή ποτό.
  • Ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης. Ένας σύγχρονος ζωολογικός κήπος με πολλά διαφορετικά είδη, χτισμένος σε μια όμορφη τοποθεσία. Απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.
  • Το Παλιό Λιμάνι. Εκεί που δεκάδες παραδοσιακές βάρκες κάθε μέρα ξεκινάνε το δρομολόγιο τους προς την Μεσόγειο θάλασσα. Αν είστε τυχεροί μάλιστα μπορείτε να πετύχετε τους ιδιοκτήτες τους την ώρα που επιστρέφουν πίσω με την ψαριά τους.
  • Η παραλία του Κουρίου. Η πιο κοντινή παραλία στην Λεμεσό, με τα ήρεμα και καθαρά νερά της, συγκεντρώνει τόσο Κύπριους όσο και τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τη Μεσόγειο θάλασσα.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Λάρνακα

Λάρνακα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Λεμεσός

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου