Βουδαπέστη

Προσφορές ξενοδοχείων Βουδαπέστη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Βουδαπέστη

Βουδαπέστη, ή αλλιώς και “Βασίλισσα του Δούναβη”, όπως μπορεί να την έχετε ακούσει. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών και όχι τυχαία. H ένωση των άλλοτε ξεχωριστών πόλεων της Βούδας και της Πέστης δεσπόζει πάνω στον ποταμό Δούναβη και αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό, ιδανικό για όλες τις ηλικίες και όλα τα μπάτζετ.

 

H Eλλάδα στη Βουδαπέστη

H Βουδαπέστη δημιουργήθηκε από μία ακμαία ελληνική κοινότητα κατά κύριο λόγο εμπόρων, ενώ οι περισσότεροι έφτασαν από την υπόδουλη Μακεδονία. Ο Ελληνισμός της ουγγρικής πρωτεύουσας δημιούργησε το 1802 την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πλατεία Petofi. Επίσης, από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες ιδρύθηκε το χωριό ”Μπελογιάννης”. Σήμερα κατοικείται από πολλές εκατοντάδες κατοίκους με δικό τους σχολείο, βιβλιοθήκη και ορθόδοξη εκκλησία.

 

Βασιλικό Ανάκτορο Βούδας

Πάνω στο λόφο της Βούδας και λόγω της γεωγραφικής θέσης οι κάτοικοι δημιούργησαν προστατευτικά τείχη καταφεύγοντας εκεί σε περιόδους επιδρομών και πολέμων.

 

Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας

Σιγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την ποικιλία και την ομορφιά των εκθεμάτων που παρουσιάζονται στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας. Βρίσκεται στην καρδιά του κάστρου της Βούδας και φυσικά επιβάλλεται η επίσκεψη σας σε αυτή. 

 

Προμαχώνας των Ψαράδων

Το συγκεκριμένο μνημείο ίσως το ομορφότερο σημείο ολόκληρης της πόλης, καθώς αποτελεί μία μάλλον αισθητική προσθήκη στο Λόφο του Κάστρου. Ο θρύλος θέλει τη συντεχνία των ψαράδων να αναλαμβάνει την περιφρούρηση στους συγκεκριμένους Πύργους υψηλής αρχιτεκτονικής ομορφιάς.

 

Κοινοβούλιο (Hungarian Parliament Building)

Το μεγαλύτερο και διασημότερο κτίριο της Ουγγαρίας αποτελεί ένα νεογοτθικό μεγαλούργημα κατά τα πρότυπα του Βρετανικού Κοινοβουλίου του Λονδίνου. Στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε νικητής αναδείχτηκε ο Ίμρε Στέιντλ που στα τέλη του εικοστού αιώνα δημιούργησε αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

 

Κεντρική Αγορά (Great Market Hall)

Στην αρχή της πολυσύχναστης οδού Βάτσι και μπροστά στη γέφυρα της Ελευθερίαςθα συναντήσετε τη μεγάλη Κεντρική Αγορά της πόλης. Η Αγορά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ντόπιων κι επισκεπτών που αγοράζουν κάθε είδος τοπικών γεύσεων. Τα λουκάνικα έχουν την τιμητική τους, όπως και η πάπρικα που αποτελεί τοπικό έδεσμα και πωλείται σε διάφορες εκδοχές.

 

Κρατική Όπερα Ουγγαρίας

Εγκαινιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τους Αψβούργους και είναι εφάμιλλη σε λαμπρότητα με εκείνη της Βιέννης χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει. Αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του σπουδαίου Ούγγρου αρχιτέκτονα Μίκλος Ιμπλ.  Έχει εντυπωσιακή πρόσοψη διακοσμημένη με αγάλματα των σπουδαιότερων εθνικών συνθετών, του Φέρεντς Έρκελ και του Φραντς Λιστ, ενώ εντυπωσιακοί φανοστάτες φωτίζουν τα πέτρινα σκαλοπάτια και την είσοδο του λαμπρού κτιρίου.

 

Νησί της Μαργαρίτας

Το νησί πήρε το όνομά του από τη πριγκίπισσα Μαργαρίτα, κόρη του βασιλιά Μπέλα Δ’ που έκανε τάμα την εγκατάσταση της σε αυτό σε περίπτωση που αποκρουόταν η μογγολική εισβολή στη χώρα, όπως κι έγινε. Από το 1869 το συγκεκριμένο νησί άνοιξε για το κοινό κι η επίσκεψη σε αυτό αποτελεί δημοφιλή επιλογή τόσο των επισκεπτών όσο και των ντόπιων. Επίσης, φιλοξενεί πλήθος από καφενεία και παγωτατζίδικα. Σήμερα αποτελεί ένα καταπράσινο μεγάλο πάρκο χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα. Από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο μπορείτε να πραγματοποιήσετε όμορφους περιπάτους με τα πόδια ή το ποδήλατο (υπάρχουν και τετράτροχα οικογενειακά). Στη δυτική του όχθη φιλοξενείται το συγκρότημα λουτρών Ακτή Πάλατινους. Ξεχωρίζουν επίσης το Μνημείο της Εκατονταετηρίδας από την ένωση Βούδας, Πέστης και Οβούδας, το Υδραγωγείο (μνημείο της UNESCO) και η μουσική κρήνη Μπόντορ.

 

 Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Πράγα

Πράγα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Βουδαπέστη

Φθηνά ξενοδοχεία

Πηγή

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου