Βρυξέλλες

Προσφορές ξενοδοχείων Βρυξέλλες

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Βρυξέλλες

Χαρακτηρίζεται ως το κρυφό “διαμάντι” της Ευρώπης ενώ φημίζεται για τις πραλίνες και τα αχνιστά μύδια του. Το Βέλγιο είναι μια χώρα με μακρά ιστορία και ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Εάν σκοπεύεις να επισκεφτείς το Βέλγιο σίγουρα θα μείνεις στις Βρυξέλλες. Η πρωτεύουσα του  διαθέτει πλήθος από ιστορικά μουσεία, γραφικά στενάκια ,φιλόξενους ανθρώπους και αναλλοίωτα μνημεία. Μια πόλη με μικρότερο αριθμό τουριστών από άλλες και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που παραμένει πανέμορφη και αναλλοίωτη στο χρόνο.

Λίγα για την ιστορία της

Οι Βρυξέλλες αποτελούν το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας καθώς και το διοικητικό κέντρο ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πόλη των Βρυξελλών πήρε το όνομα της κατά την επικρατούσα εκδοχή, από την παλαιά Ολλανδική λέξη Broeksel που σημαίνει ”σπίτι στον βάλτο”. Πρόκειται για μια πρωτεύουσα που έχει περάσει από επαναστάσεις, πολέμους και παρ΄όλα αυτά κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της και να συνεχίσει την μετέπειτα πορεία της. Το κλίμα της είναι περισσότερο ωκεάνιο για αυτό και οι περισσότεροι από εμάς την θυμόμαστε να βρέχει. Σπάνια η θερμοκρασία θα περάσει τους 20 βαθμούς για αυτό και φορέστε τα αγαπημένα σας μποτάκια και την αγαπημένη σας ζακέτα πριν το επισκεφτείτε . Όσον αφορά την εκπαίδευση στη χώρα, αυτήν μόνο ελλειπείς δεν θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε καθώς υπάρχουν αρκετά πανεπιστήμια στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της.

Και τώρα που φτάσαμε, που πάμε

Που να πρωτοπάμε είναι η σωστή έκφραση για τις Βρυξέλλες. Πρώτη στάση η Γάνδη. Βρίσκεται στο κέντρο του Βελγίου ενώ είναι κτισμένη πάνω στο νερό. Ευκαιρία να επισκεφτείτε το επιβλητικό δημαρχείο Stadhuis καθώς και το εντυπωσιακό κτίριο Achtersikkel, που πρόκειται για γνωστή Μουσική Ακαδημία. Το Κάστρο του Διαβόλου καθώς και η Παλαιά Ψαραγορά βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της. Και αφού ξεφύγαμε λίγο από τις Βρυξέλλες, ώρα να αναφερθούμε στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. Αποκλείεται να μην γνωρίζετε το Ατόμιουμ ,μια συμβολική κατασκευή ύψους 103 μέτρων, κατασκευασμένη από το 1958. Το σύμβολο της πόλης καθώς και το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι το Μάνεκεν Πις. Ένα μπρούντζινο άγαλμα γνωστό σε όλη την Ευρώπη.

Fooding Around

Οι Βρυξέλλες είναι μια γνωστή πόλη όσον αφορά τα σοκολατάκια και τις τηγανητές πατάτες. Αμέσως μετά το Άμστερνταμ, οι Βρυξέλλες αποτελούν και αυτές πόλη για τους λάτρεις της μπύρας. Κυρίως όμως είναι η πόλη της σοκολάτας και της βάφλας. Η Βελγική σοκολάτα είναι γνωστή παγκοσμίως για την ανώτερη ποιότητα της. Για αυτόν τον λόγο θα βρείτε διάφορα μαγαζιά που να πουλούν αποκλειστικά σοκολάτες. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το Μουσείο Σοκολάτας, μια εμπειρία που δύσκολα τη ζεις . Ανάμεσα στα Βελγικά εστιατόρια με καθαρά τοπικές παραδοσιακές γεύσεις θα βρείτε και Ελληνικά όπως το γνωστό Notos του Κώστα Ερίνκογλου.

Και από νυχτερινή ζωή

Η νυχτερινή ζωή δεν είναι το φόρτε της πόλης παρ΄όλα αυτά στο κέντρο της πρωτεύουσας θα βρείτε διάφορα μαγαζιά πολλών ειδών για να διασκεδάσετε . Υπάρχουν μαγαζιά για τους λάτρεις του rock και της δυνατής μουσικής και αυτά για αυτούς που προτιμούν ένα κρασί , καλή παρέα και χαλαρή μουσική. Αναλόγως την προτίμηση σας λοιπόν έχετε δύο επιλογές. Τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης είναι ιδιαίτερα διακοσμημένα καθώς δεν είναι ίδιος ο αριθμός τους με αυτών της χώρας μας. Παρ΄όλα αυτά αν συμβιβαστείτε με αυτά σίγουρα θα περάσετε υπέροχα.

 

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Παρίσι

Παρίσι

 

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Βρυξέλλες

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου