18 Δεκεμβρίου 2018

Κούβα

Ταξίδι στη Κούβα, Βαραδέρο, Σιενφουέγκος, Τρινιδάδ, Τεράσας, Αβάνα

Κατά την εφταήμερη παραμονή μας στην Κούβα επισκέφτηκαμε:

-το εξωτικό Βαραδέρο με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις λευκές αμμώδεις παραλίες,

– Το Σιενφουέγκος ή αλλιώς τη Νέα Ορλεάνη της Κούβας, αφού είναι μια πόλη που χτίστηκε το 1819 από τους Γάλλους με έντονο τον νεοαποικιακό ρυθμό στην αρχιτεκτονική, το χρώμα και τις προσόψεις των κτιρίων.

– Το Τρινιδάδ, μια πόλη χτισμένη τον 16ο αιώνα προς τιμήν της Αγίας Τριάδος που είναι ένα ζωντανό μουσείο!

– Την περιοχή των Τεράσας, ένα ζωντανό οικολογικό ή καλύτερα οικοτουριστικό πια πείραμα του 1968, που πέτυχε. Η περιοχή των Τεράσας βρίσκεται στην οροσειρά Sierra Rosario.

– Και φυσικά την πρωτεύουσα Αβάνα…

Αν όλη η Κούβα είναι ένα κεφάλαιο, τότε η Αβάνα είναι ένα ακόμη ξεχωριστό δικό της κεφάλαιο. Επίσης οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, να πιουν άφθονο ρούμι και να χορέψουν σε κουβανέζικους ρυθμούς. Το ταξίδι έγινε με την συνεργασία των Τουρκικών Αερογραμμών μέσω Κωνσταντινούπολης. Η Turkish Airlines συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Αβάνα τέσσερις φορές την εβδομάδα ενώ σύντομα το δρομολόγιο θα γίνει καθημερινό. Η πτήση διήρκησε 13 ώρες. Με όλα αυτά, οι 13 ώρες περνούν αρκετά γρήγορα χωρίς δυσφορία. Στην επιστροφή οι επιβάτες της Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης αναμονής μεταξύ των πτήσεων, έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν ξενάγηση στην Πόλη ή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο.

 

Κειμενο – φωτογραφίες Πάνος Γεωργιάδης Όμορφα Ταξίδια

 

Ταξίδι στη Κούβα, Βαραδέρο, Σιενφουέγκος, Τρινιδάδ, Τεράσας, Αβάνα

 

 

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου