Προσφορές

Δαλματία – Ντουμπρόβνικ

Διάρκεια: 4 ημέρες
Προσφορές
Από 299€

Αεροπορική εκδρομή Δαλματία – Ντουμπρόβνικ Από Θεσσαλονίκη

ASTRA AIRLINES
8/3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 06.00 – 06.45
11/3 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18.30 – 21.15

22/3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ 06.00 – 06.45
25/3 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18.30 – 21.15

 

Στα διάφανα νερά της Αδριατικής βουτούν πράσινα νησιά, αρχαίες καστροπολιτείες και µεσαιωνικές πόλεις. Η Κροατία είναι ένας παράδεισος ήλιου και θάλασσας, µία καλοκαιρινή όαση που συνδυάζει την καλαισθησία του χτισµένου τοπίου µε τη γοητεία της φύσης.Το Ντουµπρόβνικ, η γαλαζοπράσινη γοητεία της περιοχής, αποτελεί µια πόλη-µνηµείο, που έχει µείνει γνωστή και ως το «µαργαριτάρι της Αδριατικής». Ένα µαργαριτάρι που κοσµεί τη νοτιότερη γωνιά των Δαλµατικών Ακτών. Γαλαζοπράσινα νερά, πλούσια βλάστηση, πολλά αξιοθέατα και εκατοντάδες νησάκια σε απόσταση αναπνοής είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους που το Ντουµπρόβνικ αποτελεί δικαίως έναν πολύ δηµοφιλή τουριστικό προορισµό,κυρίως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς µήνες. Το Ντουµπρόβνικ δεν αργεί να αποκαλυφθεί, οχυρωµένο σε µεγάλα τείχη, κι όσο όµορφο κι αν φαίνεται από µακριά, το κουκλίστικο εσωτερικό, µείγµα ρωµαϊκών, µεσαιωνικών και αναγεννησιακών στοιχείων, ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ολόκληρη η Παλιά Πόλη, γοητευτική και µυστηριώδης, προσφέρεται για ατελείωτους περιπάτους. Επίσης η UNESCO τη συµπεριλαµβάνει στα µνηµεία παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς. Πρόκειται για µια πόλη που συνοµιλεί αδιάκοπα µε την Ιστορία, από την αρχαιότητα µέχρι τις µέρες µας.

Αεροπορική εκδρομή Δαλματία – Ντουμπρόβνικ Από Θεσσαλονίκη

Περισσότερες εκδρομές 

Πρόγραμμα
Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτης
Δήλωση ενδιαφέροντος

Αξιοθέατα

1n ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’. Έλεγχος και πτήση για Ντουμπρόβνικ. Άφιξη στην πανέμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ που έχει χαρακτηριστεί το διαμάντι της Αδριατικής και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, επίσκεψη στην παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα επισκεφτούμε το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό των Ρέκτορς, το παλιό λιμάνι και την εκκλησία του Αγ. Βλάσιου, πολιούχου της πόλης αξιοθέατα που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να περιπλανηθείτε στα μεσαιωνικά στενά ή να απολαύσετε τον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

2n ημέρα: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΣΤΑΡ - BLAGAJ - MOUNTAIN BUGGIES - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ :

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το περίφημο Μόσταρ, την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη, με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα. Το Μόσταρ της Βοσνίας, δίνει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη, όταν απάρτιζαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία. Αφήνοντας πίσω, τις επιρροές των Φράγκων και των Ενετών, έρχεται σε επαφή με τα ίχνη των Οθωμανών, που τόσο έντονα διαφαίνονται στα σοκάκια της πόλης, στα παζάρια της, στα χαμάμ και στις ανατολίτικες οσμές της. Μια αίσθηση διαφορετική, με την Ανατολή και τη Δύση χαραγμένες στις όχθες του ποταμού Νερέτβα. Θα επισκευθούμε επίσης το περίφημο Blagaj, ένα πανέμορφο γραφικό χωριό από όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο τοπίο στις πηγές του ποταμού Buna. Συνεχίζουμε για το Ντουμπρόβνικ και το ξενοδοχείο μας.
Αν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή στο Μόσταρ, σας προτείνουμε μια υπέροχη εμπειρία. Στο βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη επιβιβαζόμαστε στα buggies (κόστος 35ε) για να ακολουθήσουμε μια διαδρομή που εκτός από μοναδική φυσική ομορφιά και στιγμές αδρεναλίνης, μας προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη που βρίσκεται στα πόδια μας. Στην μέση περίπου της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε στο σημείο από το οποίο εξαπολυόταν η επίθεση εναντίον της πόλης κατά την διάρκεια του σκληρού πολέμου του ‘91, όταν το Dubrovnik άντεξε μήνες σκληρής πολιορκίας. Ο τοπικός μας συνοδός, που έζησε τα γεγονότα ως κάτοικος, μας εξιστορεί περιστατικά που δεν θα πιστεύαμε, αν οι σημαδεμένοι από σφαίρες τοίχοι της περιοχής δεν μαρτυρούσαν την φρίκη του πολέμου μέχρι και σήμερα. Για την επιστροφή στην πόλη μπορείτε να επιλέξετε το τελεφερίκ που συνδέει το βουνό με το κέντρο της πόλης και να δείτε από ψηλά την υπέροχη αυτή πόλη. Μετά το δείπνο η βόλτα στην παλιά πόλη, κρύβει τη χάραξη ενός νέου ‘’θεωρητικού’’ χάρτη μεταξύ Ευρώπης και Βαλκανίων.

3n ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΤΟΝ - ΝΗΣΙ ΚΟΡΤΣΟΥΛΑ :

Πρόγευμα και αναχώρηση για την προαιρετική μας εκδρομή στην Κόρτσουλα. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, όπου θα θαυμάσουμε το Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ, με τέιχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Όρεμπιτς απ΄όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, το νησί που κυριαρχεί ως γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα). Ένα νησί που περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου, τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Μάρκου, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκο Πόλο.
Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε τα γραφικά στενά του νησιού, να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του που αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των Ρωμαίων, των Ενετών και των Γενοβέζων που το διεκδίκησαν. Ένα νησί που περιβάλλεται από βράχια, παραλίες, δάση και αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της νησιωτικής Δαλματίας. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.

4n ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ :

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μαυροβούνιο. Διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης και βλέποντας την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν. Στη συνέχεια, άφιξη στο Κοτόρ ένα μνημείο πολιτισμού της Unesco, με Βυζαντινές και Βενετσιάνικες επιρροές. Μία πόλη που μάς θυμίζει πόσο μακριά έφτασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πόσο αναπτύχθηκε οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά στα χρόνια της ακμής της. Η πόλη αυτή αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο Βυζάντιο και τη Γαληνοτάτη, αλλά μέχρι σήμερα κρατάει έντονα τα στοιχεία και των δύο Αυτοκρατοριών. Κατόπιν, επίσκεψη σε
μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500ετών) την γραφική Μπούτβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Η βόλτα στα μεσαιωνικά στενά της πόλης δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή βλέποντας τα τείχη να την περιβάλλουν, τα φρούρια να την αγκαλιάζουν και τις εκκλησιές να την προστατεύουν. Επειδή όλλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ήρθε η ώρα να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Δεν θα επιστρέψουμε στο Ντουμπρόβνικ για να  μην κάνουμε άσκοπα χλμ αλλά θα πάρουμε την Μπούτβα πτήση επιστροφής από την Ποντγκόριτσα.

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου