Προσφορές

Βουκουρέστι

Διάρκεια: 4,5 ημέρες
Προσφορές
Από 289€

Αεροπορική εκδρομή στο Βουκουρέστι Από Θεσσαλονίκη

TAROM AIRLINES
Θεσσαλονίκη – Βουκουρέστι  15.05 – 16.40
Βουκουρέστι – Θεσσαλονίκη 12.50 – 14.35

Το Βουκουρέστι ιδρύθηκε από έναν θρυλικό βοσκό, τον Μπούκουρ, που προφανώς το βάφτισε. Το 1459, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, ο Βλαντ Τσέπες, από τον οποίο εμπνεύστηκε τον Κόμη Δράκουλα ο Μπραμ Στόουκερ, το ανακήρυξε πρωτεύουσα της Βλαχίας. Από το 1862 είναι πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Φτάνοντας στην πόλη, στον ξενώνα όπου μείναμε, μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Δεν πίστευαν, μας είπαν, ότι μεσούσης της κρίσης θα καταφέρναμε να πάμε. Μας κοιτούσαν λίγο σαν εξωτικά πτηνά – περιττό να πω ότι αισθάνθηκα εξαιρετικά αμήχανα απέναντι σε αυτό τον καλοπροαίρετο οίκτο για στην Ελλάδα. Ευτυχώς, στη συνέχεια δεν μας συνέβη τίποτα ανάλογο.

Το Βουκουρέστι είναι μια πόλη που έχει ανασυνταχθεί σε μεγάλο βαθμό μετά τις καταστροφές που υπέστη όσο διαρκούσε η επανάσταση. Το ιστορικό κέντρο άρχισε να καταρρέει από την εγκατάλειψη και σταδιακά οικογένειες Τσιγγάνων, με την ανοχή του καθεστώτος, εγκαταστάθηκαν στα εντυπωσιακά κτίρια που ρήμαζαν. Σήμερα η πόλη, πέρα από το ιστορικό κέντρο που είναι ήδη «του κουτιού», αναπαλαιώνεται από τη μία άκρη μέχρι την άλλη.

 

Μοναδικό δώρο
Πέρα από το Παλάτι της Βουλής, σας προσφέρουμε επιπλέον περιήγηση στο Παλάτι της Άνοιξης, το Παλάτι που διέμενε η οικογένεια Τσαουσέσκου

Αεροπορική εκδρομή στο Βουκουρέστι Από Θεσσαλονίκη

Περισσότερες εκδρομές 

 

Πρόγραμμα
Χρήσιμες πληροφορίες
Χάρτης
Δήλωση ενδιαφέροντος

Αξιοθέατα

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, έλεγχος και απευθείας πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.

2η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ:

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.

3η ημέρα: ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΦ (προαιρετική):

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε, και από το οποίο πήρε την  ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον  περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

4η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:

Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε (εφόσον ο καιρός το επιτρέπει) μια βόλτα με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του χωριού. Θα μας εντυπωσιάσει το μαγευτικό τοπίο και η καταπράσινη πεδιάδα. Ακόμη σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ιστορικό εστιατόριο Caru Cu bere.

5η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η 4η ημέρα.

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου