Τιφλίδα

Προσφορές ξενοδοχείων Τιφλίδα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Τιφλίδα

Η πρωτεύουσα της Γεωργίας συνδυάζει τον αέρα μιας κομψής μεγαλούπολης με την ρετρό γοητεία του παλιού ευρασιατικού κόσμου. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος του εικοστού αιώνα υπό σοβιετική κυριαρχία, η πόλη βρίσκεται  σε τροχιά αναγέννησης.

Παλιά Πόλη

Σε έναν λόφο, κάτω από το βλέμμα του μεσαιωνικού κάστρου Ναρικάλα (4ος αιώνας) και του εθνικού συμβόλου της Μητέρας Γεωργίας, απλώνεται η Παλιά Πόλη με την ξεχωριστή ευρασιατική αρχιτεκτονική. Τα δαιδαλώδη σοκάκια της με τις όμορφες εκκλησίες, τα σπίτια με παραδοσιακά ξύλινα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα γραφικά café της περιοχής συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.
Διεύθυνση: Erekle’s St, Tbilisi

Abanotubani

Η πολυσύχναστη συνοικία των Λουτρών (Abanotubani), στην άκρη της παλιάς πόλης, έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Θαυμάστε τα όμορφα κοκκινότουβλα τρουλωτά οικοδομήματα που στεγάζουν τις διάσημες υπόγειες θειούχες πηγές της περιοχής. Λέγεται ότι τις θεραπευτικές τους ιδιότητες εκθείασαν τόσο ο Αλέξανδρος Δουμάς όσο και ο Πούσκιν.
Διεύθυνση: Abano Street, Tbilisi

Aerial Cable Car

Το εναέριο τελεφερίκ που διασχίζει τον ποταμό Κούρα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Η πανοραμική θέα της πόλης και της κοιλάδας από την καμπίνα του θα σας μείνει αξέχαστη.

Georgian National Museum

Πλήρως ανακαινισμένο από το 2011, το κορυφαίο αρχαιολογικό και εθνογραφικό μουσείο της Γεωργίας, καταγράφει την εξέλιξη της χώρας από την Εποχή του Χαλκού έως τις απαρχές του 20ού αιώνα μέσα από σπάνιους θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας. Ανάμεσά τους, η εκπληκτική συλλογή από χρυσά και ασημένια σφυρήλατα κοσμήματα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.χ.
Διεύθυνση: 3/10 Shota Rustaveli Avenue, Tbilisi

National Gallery

Πλήρως ανακαινισμένο από το 2011, το σημαντικότερο μουσείο τέχνης της χώρας φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής σημαντικών Γεωργιανών καλλιτεχνών από τον 4ο αιώνα έως σήμερα. Ο κύριος πόλος έλξης του μουσείου είναι η μεγάλη συλλογή έργων του διάσημου Γεωργιανού πριμιτίβ ζωγράφου Niko Pirosmani.
Διεύθυνση: 11 Rustaveli Avenue, Tbilisi

State Silk Museum

Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την παραγωγή του μεταξιού στην περιοχή της Γεωργίας, από τους διαφορετικούς τύπους μεταξοσκώληκα έως τις τεχνικές βαφής των υφασμάτων, παρουσιάζονται σε αυτό το θαυμάσιο θεματικό μουσείο.
Διεύθυνση: 6 Tsabadze Street, 0112 Tbilisi

Botanical Gardens

Οι Βοτανικοί Κήποι της Τιφλίδας ιδρύθηκαν το 1845 στην τοποθεσία των Βασιλικών Κήπων και αποτελούν αγαπημένη βόλτα των ντόπιων ειδικά του ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Στη συλλογή τους περιλαμβάνονται 4.500 είδη χλωρίδας από τη Γεωργία και τον κόσμο ενώ το κύριο αξιοθέατο είναι ένα πανέμορφο πάρκο με φυσικούς καταρράκτες.
Διεύθυνση: Dzveli Tbilisi

Narikala Fortress

Αν σηκώσετε ψηλά το κεφάλι σας θα αντικρίσετε το κάστρο Narikala (θεμελιώθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ.), που εποπτεύει την Παλιά Πόλη της Τιφλίδας από ψηλά. Για να φτάσετε ξεκούραστοι μπροστά στα τείχη του κάστρου, χρησιμοποιήστε το τελεφερίκ  για ν’ απολαύσετε ταυτόχρονα ένα αποκαλυπτικό πανόραμα της πόλης. Το κάστρο Narikala και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο εσωτερικό του φρουρίου, είχαν καταστραφεί στις αρχές του 19ου αιώνα από μια ισχυρή έκρηξη, αλλά τη δεκαετία του 1990 ανοικοδομήθηκαν και πάλι.
Διεύθυνση: Orbiri St., Tbilisi

Old Parliament Building

Το παλιό κτίριο της γεωργιανής βουλής (και για δεκαετίες η έδρα της σοβιετικής διοίκησης στη Γεωργία) αποτελεί σημαντικό δείγμα αρχιτεκτονικής σοβιετικού στυλ αλλά και ιστορικό τοπόσημο της Τιφλίδας καθώς υπήρξε μάρτυρας βαρυσήμανων γεγονοτων όπως οι απεργίες πείνας των αντικαθεστωτικών το 1989, η διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Γεωργίας το 1991 και η Επανάσταση στων Ρόδων το 2003.
Διεύθυνση: 8 Shota Rustaveli Ave, Tbilisi 0118

Mother Georgia

Το άγαλμα της «Μητέρας Γεωργίας» (Kartlis Deda) που βρίσκεται μπροστά στα τείχη του κάστρου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο γυναικείο άγαλμα ύψους 20 μ. Η πάλλευκη γυναικεία μορφή, που στο ένα χέρι της κρατάει ένα σπαθί και στο άλλο ένα ποτήρι με κρασί, συμβολίζει την ίδια τη Γεωργία. Με το σπαθί πολεμά τους εχθρούς και με το κρασί καλωσορίζει τους φίλους.
Διεύθυνση: Sololaki St, Tbilisi

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Τιφλίδα

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου