Σαν Φρανσίσκο

Προσφορές ξενοδοχείων Σαν Φρανσίσκο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στις Η.Π.Α. Η πανέμορφη αυτή πόλη διαθέτει δεκάδες αξιοθέατα και τουριστικά σημεία που τραβούν το βλέμμα το επισκέπτη. 

Golden Gate Bridge

Η γέφυρα Golden Gate Bridge είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην Καλιφόρνια που κοσμεί τον κόλπο του San Francisco. Η γέφυρα με την πορτοκαλί κατασκευή που πλαισιώνεται από το μπλε νερό, ή σε πολλές περιπτώσεις, από χαμηλά πυκνά σύννεφα, είναι πιθανόν η πιο φωτογραφημένη περιοχή της πόλης. Η γέφυρα έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και προσθέτει μια μοναδική γοητεία στο Σαν Φρανσίσκο.

Η κρεμαστή γέφυρα Golden Gate Bridge συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία του Marin και άλλες περιοχές βορειότερα. Κάποτε, είχε χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο τεχνητό θέαμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γέφυρα που άνοιξε στις 28 Μαΐου 1937, χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για την κατασκευή της και κατά τη στιγμή της ολοκλήρωσης της, ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Η γέφυρα, που φωτίζεται το βράδυ, έχει μήκος περίπου 2 μίλια.

Για μια υπέροχη θέα της γέφυρας, ή για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να φωτογράφησει τη γέφυρα, υπάρχουν μια σειρά από οπτικές γωνίες. Από την πλευρά του Σαν Φρανσίσκο, το Nob Hill, μια περιοχή γνωστή για τα σικ παλιά αρχοντικά της, προσφέρει μία όμορφη θέα της γέφυρας. Στην απέναντι πλευρά της γέφυρας, στην κομητεία του Marin, είναι η περιοχή Golden Gate National Recreation Area όπου μπορείτε να έχετε την θέα της γέφυρας από την άλλη πλευρά. Επίσης, αν σκοπεύετε να πάρετε μέρος στην ξενάγηση στο Αλκατράζ, θα αποζημιωθείτε με τη θέα της γέφυρας από το πλοίο και το νησί.

Alcatraz Island

Η ιστορική και περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ, βρίσκεται στο νησί του Αλκατράζ στο Σαν Φρανσίσκο, και ήταν μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Αμερικής. Λειτούργησε για σχεδόν τριάντα χρόνια, κλείνοντας το 1963 και εκ νέου άνοιξε ως τουριστικό αξιοθέατο το 1973. Κατά τη λειτουργία της ήταν γνωστή για τη στέγαση μερικών από τους πιο γνωστούς κρατούμενους της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Αλ Καπόνε και του «Birdman», ο οποίος αργότερα αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «The Birdman of Alcatraz».

Οι επισκέπτες φτάνουν στο νησί με πλοίο, όπου μπορούν να περιηγηθούν στην περιοχή, με τη συνοδεία ηχογραφημένης ξενάγησης. Η ξενάγηση προσφέρει μια γεύση από τη ζωή στη φυλακή, παρά μόνο μια ιστορική αναφορά στα γεγονότα. Η αφήγηση έχει γίνει από πρώην τρόφιμους και φρουρούς του Αλκατράζ.

Κατά τη διάρκεια της 30 χρόνων ύπαρξής της, η φυλακή φιλοξένησε συνολικά 1.576 κατάδικους. Ποτέ δεν υπήρχαν πάνω από 250 ταυτόχρονα, αν και υπήρχαν 450 κελιά με διαστάσεις περίπου 3μ x 1,2μ. Κατά καιρούς ο αριθμός των φυλάκων και του προσωπικού ήταν μεγαλύτερος από τους κατάδικους.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται για την ιστορία ή την εμπειρία τους να δουν μια πρώην φυλακή, το νησί είναι σήμερα μια ιδιαίτερη περιοχή παρακολούθησης θαλασσίων πτηνών.

Fisherman’s Wharf

Μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του Σαν Φρανσίσκο είναι η περιοχή Fisherman’s Wharf. Αυτή η παλιά περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, είναι μια περιοχή γνωστή για τα καταστήματα, τα εστιατόρια και το όμορφο περιβάλλον της κατά μήκος της προκυμαίας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, υπάρχουν ψαράδες που εξακολουθούν να λειτουργούν εδώ και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αλιεία. Για κάτι πιο ξεκούραστο υπάρχουν κρουαζιέρες που κάνουν περιηγήσεις στην περιοχή τόσο την ημέρα όσο και το σούρουπο με το ηλιοβασίλεμα και την εκπληκτική θέα στην πόλη.

Μερικά από τα κύρια αξιοθέατα της περιοχής είναι το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων και η πλατεία Ghirardelli. Ανακαινισμένα πλοία του 19ου και 20ου αιώνα είναι παραταγμένα στην προκυμαία Hyde Street Pier η οποία σήμερα είναι το Εθνικό Ναυτικό Ιστορικό Πάρκο του Σαν Φρανσίσκο. Το USS Pampanito είναι ένα υποβρύχιο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου που είναι σήμερα ένα Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο και μέρος του Εθνικού Ναυτικού Ιστορικού Πάρκου του Σαν Φρανσίσκο. Η προβλήτα Pier 39, η οποία βρίσκεται στην περιοχή, διαθέτει πάνω από 130 καταστήματα και πολλά μοναδικά μέρη για να φάτε. Υπάρχει πάντα κάτι να κάνετε εδώ και μια ποικιλία από επιλογές για ψυχαγωγία. Επιπλέον, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα από την προβλήτα, κοιτώντας πίσω στην πόλη.

Αυτό είναι συνήθως το πρώτο μέρος που φτάνουν οι επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη. Είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για να περπατήσετε και να πάρετε μια γεύση της πόλης. ΄

Cable Cars

Τα τραμ (cable cars) του Σαν Φρανσίσκο έκαναν την εμφάνισή τους το 1873 για να βοηθήσουν τους ντόπιους στη μετακίνηση τους στους πολλούς λόφους πάνω στους οποίους ήταν χτισμένη  η πόλη. Σήμερα, τα λίγα εναπομείναντα τραμ προσφέρουν στους τουρίστες ένα πολύ καλό τρόπο να εξερευνήσουν την πόλη με έναν ιστορικό τρόπο. Από το 1964 αυτά τα τραμ, είναι τα μόνα οχήματα που έχουν τη μοναδική διάκριση να κηρυχθούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Οι Powell-Mason και Powell-Hyde είναι οι πιο γραφικές διαδρομές. Με το τραμ θα μπορέσετε επίσης να δείτε και να επισκεφτείτε τα σημαντικά αξιοθέατα, όπως τα Fisherman’s Wharf, Ghirardelli Square, Ferry Building, Nob Hill και Lombard Street.

Golden Gate Park

Το πάρκο Golden Gate Park είναι ένας υπέροχος χώρος πρασίνου στην καρδιά του Σαν Φρανσίσκο, που συχνά θεωρείται ως ο «πνεύμονας» της πόλης. Διαθέτει, επίσης, μια σειρά από υπέροχους κήπους και μουσεία. Πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη της περιοχής το 1871 εδώ υπήρχαν άγονοι αμμόλοφοι. Σήμερα οι επισκέπτες του πάρκου απολαμβάνουν ένα μεγάλο δίκτυο από μονοπάτια για περπάτημα και διαδρομές ποδηλασίας, περισσότερα από 5.000 διαφορετικά είδη φυτών, δεκάδες είδη δένδρων και πολλές λίμνες. Το πάρκο διαθέτει επίσης τρία μουσεία, το Japanese tea garden, θερμοκήπια, ένα βοτανικό κήπο, και πολλά άλλα. Το Golden Gate Park είναι από εκείνα τα μέρη που μπορεί εύκολα κάποιος να σπαταλήσει από μερικές ώρες ως μερικές ημέρες. Η ενοικίαση ποδηλάτων είναι ένας καλός τρόπος για να εξερευνήσετε το πάρκο, αντί να το κάνετε με τα πόδια.

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Σαν Φρανσίσκο

Chinatown

Μπορεί να υπάρχουν Chinatowns και σε άλλες πόλεις, αλλά η Chinatown του Σαν Φρανσίσκο είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι τόσο η μεγαλύτερη Chinatown έξω από την Ασία όσο και η παλαιότερη του είδους της στη Βόρεια Αμερική. Κατεστραμμένη σχεδόν ολοσχερώς από το σεισμό του 1906, η Chinatown ανοικοδομήθηκε εξ ολοκλήρου στο κινέζικο στιλ. Σήμερα με ναούς, θέατρα, εργαστήρια, μικρές επιχειρήσεις, αντίκες, καταστήματα με σουβενίρ, τσαγερί και φαρμακεία με παλιά γιατροσόφια. Η Chinatown έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο. Αν ταξιδεύετε στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής κινεζικής γιορτής θα μπορέσετε να δείτε εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Οι εορτασμοί για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά συχνά θεωρούνται οι καλύτεροι στη Βόρεια Αμερική. Ο κεντρικός δρόμος στην Chinatown για τους τουρίστες είναι η Grant Avenue. Στη Grant Avenue και στην Bush Street βρίσκεται η κεντρική πύλη  Chinatown Gateway.

California Academy of Sciences

Η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας (California Academy of Sciences), στο Golden Gate Park, είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, καθώς και ένα πολύπλευρο μουσείο. Αυτό το έργο τέχνης είναι ένα “πράσινο” κτήριο με ένα βιώσιμο σχέδιο και μια ζωντανή στέγη 10 στρεμμάτων, που καλύπτεται με ενδημικά φυτά, ακόμα και λόφους για να ταιριάζει με το φυσικό περιβάλλον. Η οροφή διαθέτει επίσης ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ηλεκτρισμού και το έδαφος δρα ως φυσική μόνωση. Οι τοίχοι είναι σε μεγάλο βαθμό από γυαλί για να περνάει το φυσικό φως.

Μέσα στο κτήριο βρίσκεται ένα απίστευτο μουσείο φυσικής ιστορίας, ένα πλανητάριο, ένα ενυδρείο, ένα τροπικό δάσος και πολλά άλλα. Το Steinhart Aquarium περιλαμβάνει περίπου 38.000 ζωντανά δείγματα, και έναν 25 πόδια βαθύ κοραλλιογενή ύφαλο. Το τροπικό δάσος είναι τεσσάρων ορόφων με όλα τα είδη των ζώων και των αμφιβίων σε μια φανταστική διάταξη. Μπορείτε να κατεβείτε με ένα γυάλινο ασανσέρ σε μεγαλύτερα βάθη, όπου μπορείτε μέσα από μία διάφανη σήραγγα να δείτε ψάρια στο φυσικό τους περιβάλλον. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Kimball έχει σκελετούς ενός δεινοσαύρου T-Rex και μιας μπλε φάλαινας καθώς και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα.

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Σαν Φρανσίσκο

Lombard Street

Η Lombard Street στην πραγματικότητα δεν είναι η πιο απότομη κατηφορική οδός, αλλά είναι σίγουρα η πιο γνωστή. Ο δρόμος διαστάσεις καταλαμβάνει μόνο ένα τετράγωνο, και αποτελείται από οκτώ απότομες στροφές με το οδόστρωμα να πλαισιώνεται από πολύχρωμα λουλούδια.

Οι περισσότεροι επισκέπτες κατεβαίνουν την Lombard Street – έτσι κι αλλιώς είναι μονόδρομος και δεν μπορείτε να οδηγήσετε προς τα πάνω. Άλλοι κατεβαίνουν με τα πόδια προς τα κάτω, χαζεύουν για ένα λεπτό, τραβούν φωτογραφίες και φεύγουν. Μπορείτε επίσης να κατεβείτε από το τραμ στην κορυφή και να κατεβείτε με τα πόδια προς τα κάτω.

Coit Tower

Με την καταπληκτική θέα της πόλης και του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, ο πύργος Coit Tower, επίσης γνωστός και ως Lillie Coit Memorial Tower. Είναι μια ιδιόμορφη δομή που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους. Η Lillian Hitchcock Coit, μία εκκεντρική “φιγούρα” πυροσβέστης λάτρευε το Σαν Φρανσίσκο και μετά το θάνατό της το 1929, άφησε το ένα τρίτο της περιουσίας της στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο για να χρησιμοποιηθούν στην ομορφιά της πόλης που πάντα αγαπούσε. Η πόλη χρησιμοποίησε αυτή την κληρονομιά για την κατασκευή του πύργου Coit Tower στη γειτονιά Telegraph Hill. Σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα Arthur Brown Jr., ο πύργος χτίστηκε από απλό άβαφο σκυρόδεμα και στεγάζει μια από τις καλύτερες συλλογές τοιχογραφιών που δημιουργούνται από τοπικούς καλλιτέχνες και τους βοηθούς τους, ως μέρος του έργου Roosevelt’s Federal Art.

Palace of Fine Arts

Το Παλάτι των Καλών Τεχνών (Palace of Fine Arts) στην περιοχή Marina District του Σαν Φρανσίσκο, είναι ένα μνημειακό οικοδόμημα που κατασκευάστηκε αρχικά για την έκθεση Panama-Pacific του 1915, προκειμένου να στεγάσει τα έργα τέχνης που θα παρουσιάζονταν. Είναι μία από τα λίγες σωζόμενες δομές που έχουν απομείνει από την έκθεση, και που εξακολουθεί να βρίσκεται στην αρχική της θέση. Ξαναχτίστηκε το 1965 μαζί με την ανακαίνιση της ευρύτερης περιοχής ενώ ένας αντισεισμικός εξοπλισμός ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2009.

Εκτός από τη φιλοξενία εκθέσεων τέχνης, παραμένει ένα δημοφιλές αξιοθέατο για τους τουρίστες και τους ντόπιους και είναι μια αγαπημένη τοποθεσία για γάμους και φωτογραφίσεις γάμων με φόντο ολόκληρη την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Μια μικρογραφία του  Palace of Fine Arts χτίστηκε στο πάρκο Disney’s California Adventure στο Anaheim.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας

Λας Βέγκας

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Σαν Φρανσίσκο

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου