Φιλιππούπολη

Προσφορές ξενοδοχείων Φιλιππούπολη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Φιλιππούπολη

Απέχει από την Αθήνα 920 κμ (10 ώρες με αυτοκίνητο ) και από την Θεσσαλονίκη 450 κμ (10 ώρες με αυτοκίνητο).

Η Φιλιππούπολη ή Πλόβντιβ, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και καταγεγραμμένη ως μία από τις αρχαιότερες του κόσμου. Θα σας μαγέψει με την μακραίωνη ιστορία της,  τα εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία της και το αρχαίο θέατρο.

Το όνομά της το οφείλει στον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το Φίλιππο Β’ που την κατέλαβε το 342 π.Χ., ενώ, κατά την ρωμαϊκή κατοχή πήρε το όνομα Trimontium, που σημαίνει “Πόλη των Τριών Λόφων”. Η Παλιά Πόλη ήταν κτισμένη πάνω σε τρεις λόφους.

Η καταπράσινη Φιλιππούπολη είναι μια από τις αρχαιότερες των Βαλκανίων. Στο ιστορικό κέντρο συναντά κανείς μπαρόκ αρχοντικά και πλακόστρωτα καλντερίμια.

Βόλτα στην Φιλιππούπολη

Για μια βόλτα στη Βουλγαρία του 19ου αιώνα μπορεί να επισκεφθεί κανείς τον πεζόδρομο Ulitsa Knyaz Aleksandâr και τις πλατείες Stambolov και Ploshtad Centralen.

Στη Παλιά Πόλη κυριαρχεί το αρχιτεκτονικό της ύφος της βουλγαρικής αναγέννησης . Καλύπτει την περιοχή των Τριών Λόφων Νεμπέτ Τεπέ, Τζαμπάζ Τεπέ και Ταξίμ Τεπέ.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο χωρητικότητας 7.000 θεατών που κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Τραϊανό.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αρχαίο στάδιο που χτίστηκε το 2ο αιώνα επί της βασιλείας του αυτοκράτορα Αδριανού καθώς και το άγαλμα του Φιλίππου Β’.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, το εθνογραφικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του Έλληνα έμπορου Αργύρη Κουγιουμτζόγλου και η γνωστή εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Φιλιππουπολη ολο το χρόνο!

Το Plovdiv συμπεριλαμβάνεται στους δέκα κορυφαίους προορισμούς για το 2015, σύμφωνα με το Lonely Planet, και με την πρώτη βόλτα καταλαβαίνεις αμέσως την αιτία.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Σόφια

Σόφια

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Φιλιππούπολη

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου