Πάφος

Προσφορές ξενοδοχείων Πάφος

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Πάφος

Λίγα Λόγια

Η Πάφος βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Κύπρου και αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία βασίλεια της νήσου. Πρόκειται για μια φωτόλουστη πολιτεία της δυτικής πλευράς του νησιού και αποτελεί την πλησιέστερη ακτή της Κύπρου προς τη δύση. Η πόλη χωρίζεται σε δυο επίπεδα, την Πάνω Πάφο, η οποία θεωρείται το εμπορικό κέντρο της πόλης και την Κάτω Πάφο, η οποία βρίσκεται παραλιακά και είναι ο τουριστικός προορισμός του νησιού.

Η Ονομασία της Πάφου

Η πρωτεύουσα της δυτικής Κύπρου κατείχε πάντα σημαντική θέση στην ιστορία και θεωρείται ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις της αρχαιολογίας, της ιστορίας και του πολιτισμού καθώς θα βρουν έναν πλούτο αξιοθέατων. Το όνομα της πόλης είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θεά Αφροδίτη καθώς Πάφος ήταν το όνομα της μυθολογικής κόρης της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα. Όμως υπάρχουν κι άλλοι πέντε διεκδικητές που αναφέρονται ως ιδρυτές και ονοματοδότες της πόλης.

Sightseeing

Είτε είστε λάτρεις της αρχαιολογίας, της λαογραφίας, της εθνογραφίας ή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει σε ένα από τα δώδεκα μουσεία της Πάφου. Για αυτό τον λόγο η UNESCO πρόσθεσε ολόκληρη την πόλη στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Οι τεράστιοι τάφοι των βασιλέων του 4ου αιώνα π.Χ., το εντυπωσιακό βυζαντινό κάστρο και τα μωσαϊκά αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Βόλτες στην Πάφο

Μην παραλείψετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην Πάνω Πάφο και να ανακαλύψετε διαφορετικές συνοικίες και να μάθετε την ιστορία τους. Ο Μουσαλλάς, το Ταχυδρομείο και η περιοχή της Αγοράς αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τις βόλτες σας. Ξεχωριστή είναι η συνοικία του Μουττάλου η οποία είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, πάνω από τη θάλασσα. Εκεί έμεναν μέχρι το 1974 Τουρκοκύπριοι, όπως μαρτυρά η αρχιτεκτονική των σπιτιών καθώς και η ύπαρξη τζαμιού και τούρκικων μνημείων.

Βουτιές σε χρυσές αμμουδιές

Ξέφρενα πάρτι, υπέροχα ηλιοβασιλέματα, ψιλή άμμος και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Άλλωστε η Κύπρος βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με τα πιο καθαρά νερά της Ευρώπης. Μπορείτε να απολαύσετε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στην  Πέτρα του Ρωμιού, την παραλία με τον χαρακτηριστικό πελώριο βράχο. Η Ακτή Λάρας  διαθέτει χρυσή αμμουδιά και εκεί αποθέτουν τα αυγά τους η πράσινη χελώνα και η Καρέτα Καρέτα. Ο κόλπος Κοραλλιών είναι μια παραλία με τιρκουάζ νερά και χρυσή άμμο ενώ περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο.

 

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Λάρνακα

Λάρνακα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Πάφος

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου