Μάλτα

Προσφορές ξενοδοχείων Μάλτα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μάλτα

Η Μάλτα βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου, νότια της Σικελίας και ανατολικά της Τυνησίας. Επίσημη γλώσσα θεωρούνται τα Μαλτέζικα. Από τα εφτά νησιά κατοικούνται τα τρία μεγαλύτερα, η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο. Είναι επίσης το μικρότερο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την έκταση του αλλά και τον πληθυσμό του.

Αξιοθέατα να δείτε

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου του 16ου αιώνα το οποίο σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο αλλά και την επίσημη κατοικία του προέδρου, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ιστορικό μνημείο όπου μέσα στο οπλοστάσιο του θα βρείτε περισσότερες από 5000 στολές – πανοπλίες του 16ου & 18ου αιώνα.  Ακόμη, ο Καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οι Ναοί Tarxien και Hagar Quim, καθώς και το Θέατρο Manoel είναι σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς κατά την παραμονή του στην Μάλτα για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της πανέμορφης χώρας!

Μαλτέζικη Κουζίνα…

Η ιστορία της χώρας και οι διάφοροι πολιτισμοί που πέρασαν στην διάρκεια των αιώνων, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την τοπική κουζίνα. Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε διάφορους συνδυασμούς καθώς οι ντόπιοι ψαράδες προμηθεύουν τα εστιατόρια καθημερινά με την λεία τους καθώς και  aljotta (ψαρόσουπα) την οποία θα βρείτε σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια. Θα βρείτε, επίσης διάφορες επιλογές με ζυμαρικά καθώς και παραδοσιακά γλυκά σισιλιάνικης καταγωγής. Ως εθνικό φαγητό των Μαλτέζων θεωρείται ο λαγός, τον οποίο θα δείτε να τον σερβίρουν τηγανιτό, στιφάδο, ως γέμιση σε πίτες και σε ακόμη περισσότερους συνδυασμούς ανάλογα με την φαντασία και την τέχνη του σεφ!

Νυχτερινή ζωή

Για το βράδυ υπάρχουν αρκετές επιλογές για όλα τα γούστα στην Μάλτα. Ανάλογα με τις διαθέσεις σας μπορείτε να επιλέξετε την περιοχή που σας αρέσει περισσότερο και να αφήσετε τους ρυθμούς της νυχτερινής ζωής να σας παρασύρουν. Οι πιο νεαρές ηλικίες και οι ντόπιοι επιλέγουν να κυκλοφορήσουν στην περιοχή PaceVille όπου ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή. Μια πιο χαλαρή επιλογή για μεγαλύτερες ηλικίες είναι το τουριστικό θέρετρο του St Joulian (Spinola Bay). Η Μάλτα έχει τεράστια παράδοση στα λικέρ, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε το Kinnie, το εθνικό ποτό της Μάλτας που είναι ένα αφρώδες αναψυκτικό με πορτοκάλια και μικρή δόση Μαρτίνι!

Χρήσιμες πληροφορίες

Ανήκει στην ευρωζώνη άρα δεν χρειάζεται να αλλάξετε συνάλλαγμα.
Επίσημες γλώσσες τα Μαλτέζικα και τα Αγγλικά.
Οι κάτοικοι της Μάλτας οδηγούν από αριστερά.
Τα ρολόγια δείχνουν μια ώρα πίσω σε σχέση με την Ελλάδα.

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μάλτα

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου