Λονδίνο

Προσφορές ξενοδοχείων Λονδίνο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Λονδίνο

Γιατί να επιλέξετε το Λονδίνο;

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης και παράλληλα ένα σπουδαίο οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο ανά τους αιώνες.
Στο κεντρικό Λονδίνο βρίσκονται ορισμένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου.  Το Βρετανικό Κοινοβούλιο με το Big Ben, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Βρετανικό Μουσείο με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το London Eye, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Εθνική Πινακοθήκη, ενώ οι εμπορικοί του δρόμοι όπως οι Oxford Street και Regent Street είναι καθημερινά πλημμυρισμένοι από καταναλωτές. 

Ελλάδα στο Λονδίνο

Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου σπουδάζουν κι εργάζονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες αποτελώντας μία δυναμική κοινότητα. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου λειτουργούν 22 εκκλησίες, σημαντικότερος ναός θεωρείται αυτός της Αγίας Σοφίας στα δυτικά.

Τα Σημαντικότερα Αξιοθέατα

Βρετανικό Μουσείο (British Museum)

Το παλαιότερο κρατικό μουσείο της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1753 και σε αντίθεση με το όνομά του συγκεντρώνει ελάχιστα εκθέματα από τη Βρετανία. Η πιο βολική στάση μετρό για να το επισκεφτείτε είναι η Russell Square της γραμμής Piccadilly.
Το κόσμημα του Μουσείου είναι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, με τη θέα της μοναδικής Καρυάτιδας να κλέβει τις εντυπώσεις και να προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση στους Έλληνες επισκέπτες.

Το Μάτι του Λονδίνου (London Eye)

Ο διάσημος τροχός ύψους 135 μέτρων αναγέρθηκε το 2000 και αποτελεί ένα από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα της πόλης. Πάνω του είναι τοποθετημένοι 32 θαλαμίσκοι χωρητικότητας 25 ατόμων έκαστος. Μία πλήρης περιστροφή του διαρκεί 30 λεπτά της ώρας.

Bρετανικό Κοινοβούλιο (Parliament of the United Kingdom)

Η Βουλή των Λόρδων και η Βουλή των Κοινοτήτων αποτελούν το κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας. Το περίφημο Big Ben κλέβει τις εντυπώσεις και στον πύργο αυτόν είναι τοποθετημένη μία τεράστια καμπάνα που χτυπάει κάθε μία ώρα και τέσσερις μικρότερες που χτυπούν κάθε τέταρτο. Το εσωτερικό του συγκεκριμένου αξιοθέατου δυστυχώς δε μπορούν να το επισκεφθούν όσοι δεν ειναι Βρετανοί πολίτες.

Γέφυρα του Πύργου (Tower Bridge)

Η πιο εντυπωσιακή γέφυρα επί του ποταμού Τάμεση είναι η γέφυρα του Πύργου που ολοκληρώθηκε το έτος 1894. Στο εσωτερικό των πύργων φιλοξενούνται εκθέσεις με την ιστορία της γέφυρας αφού βεβαίως χρειαστεί να ανεβείτε τις 300 σκάλες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γυάλινο πάτωμα της γέφυρας με ανεμπόδιστη θέα τα αυτοκίνητα, τα λεωφορείο και τα ποταμόπλοια που περνούν από κάτω.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Παρίσι

Παρίσι

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Λονδίνο

Φθηνά ξενοδοχεία

Πηγή

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου