Λάρνακα

Προσφορές ξενοδοχείων Λάρνακα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Λάρνακα

Λευκές αμμουδιές, νερά που βάφονται ρόδινα από τα φλαμίνγκο, ευρήματα από τα βάθη της προϊστορίας, παραδοσιακή γαστρονομία, παροιμιώδης νυχτερινή ζωή. Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου είναι ένα καλειδοσκόπιο γεμάτο εκπλήξεις σε κάθε σας βήμα στη νοτιοανατολική άκρη του νησιού.

Εκκλησία του Αγ. Λαζάρου

Εμβληματικό μνημείο της πόλης είναι η βυζαντινή εκκλησία στο κέντρο της Λάρνακας, χτίσμα του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ του Σοφού του 900 μ.Χ. Στην κρύπτη της βρίσκεται ο τάφος του Λαζάρου που, σύμφωνα με την παράδοση, υπηρέτησε στη Λάρνακα ως αρχιεπίσκοπος για τριάντα χρόνια, μετά την ανάστασή του από τον Χριστό. Θαυμάστε το ξυλόγλυπτο τέμπλο καλυμμένο με χρυσό και τις εξαιρετικής τέχνης βυζαντινές εικόνες. Δίπλα στο ναό λειτουργεί το Βυζαντινό Μουσείο, με κειμήλια από τη χιλιόχρονη ιστορία της εκκλησίας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας

Μοναδική συλλογή ευρημάτων από την προϊστορική εποχή έως τα βυζαντινά χρόνια της Κύπρου. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα από τους προϊστορικούς οικισμούς της Χοιροκοιτίας και της Καλαβασσού, όπως εργαλεία από κόκαλο, αντικείμενα από ελεφαντόδοντο της Εποχής του Χαλκού.
Διεύθυνση: Πλατεία Καλογραιών, 00357 24 304 169

Αρχαιολογικό Μουσείο Πιερίδη

Από τα σπουδαιότερα μουσεία της Κύπρου, έργο ζωής του Κύπριου ευεργέτη και συλλέκτη, Δημήτρη Πιερίδη, φιλοξενεί θησαυρούς του νησιού που καλύπτουν 9.000 χρόνια ιστορίας, από τη Νεολιθική εποχή ως τον Μεσαίωνα.
Διεύθυνση: οδός Ζήνωνος Κιτιέως 4, 0035724652495

Φρούριο της Λάρνακας

Στέκεται στην άκρη της θάλασσας από τον 14ο αιώνα κουβαλώντας μνήμες από την Οθωμανική περίοδο της Κύπρου και τα χρόνια της Βρετανικής κυριαρχίας οπότε λειτούργησε ως φυλακή. Στο μικρό μουσείο του θα δείτε εκθέματα σχετικά με την ιστορία του.
Διεύθυνση: νότια της παραλίας των Φοινικούδων, 0035724304576

Λεύκαρα

επισκεφθείτε το ξακουστό για τη δαντέλα και τα ασημικά του χωριό σε απόσταση 40 χλμ.  δυτικά της Λάρνακας. Θρυλείται πως ακόμα και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήρθε ως εδώ να παραγγείλει κεντητό ύφασμα για την Αγία Τράπεζα του καθεδρικού ναού του Μιλάνου. Σεργιανίστε τις γειτονιές με τα ολόλευκα σπίτια κι επισκεφθείτε το Μουσείο Αργυροχοΐας και Κεντητικής.

Παναγία η Αγγελόκτιστη

 προγραμματίστε μια εκδρομή στο Κίτι, 11 χλμ. νοτιοδυτικά της Λάρνακας, για να επισκεφθείτε τη βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα, χτισμένη πάνω σε ερείπια παλαιότερου κτίσματος. Θαυμάστε το αριστουργηματικό ψηφιδωτό του 6ου αιώνα που απεικονίζει την Παναγίας και το Θείο Βρέφος πλαισιωμένους από τους Αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ.

Μονή Σταυροβουνίου

Γαντζωμένο στην κορυφή του λόφου Όλυμπος, ένα μοναστήρι του 327 μ.Χ. με συναρπαστική ιστορία. Λέγεται ότι η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ναυάγησε στις ακτές της Κύπρου επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους. Όραμα την οδήγησε να χτίσει εδώ το ιστορικό μοναστήρι κοντά στο χωριό Κόρνος της επαρχίας Λάρνακας. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται κομμάτι του Τίμιου Σταυρού.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Πάφο

Πάφος

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Λάρνακα

Φθηνά ξενοδοχεία

Πηγή

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου