Κουτάισι

Προσφορές ξενοδοχείων Κουτάισι

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Κουτάισι

Στο Κουταΐσι    

Η νομοθετική πρωτεύουσα της Γεωργίας και πρωτεύουσα της περιοχής Ιμερέτι. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα με 200.000 περίπου κατοίκους, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ριόνι. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Υπερκαυκασίας και υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου της Κολχίδας.

Στο Κουταΐσι ξεχωρίζουν δύο μνημεία που συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για το μοναστήρι Γκελάτι και τον καθεδρικό ναό Μπαγκράτι, χτισμένο τον 11ο αιώνα, με την πανοραμική θέα στην πόλη. Ενδιαφέρον είχε το σεργιάνι στην αγορά του Κουταΐσι με τα φρέσκα ζαρζαβατικά, τα ντόπια τυριά, τα κρέατα και κάθε λογής τροφίμων, με τους Γεωργιανούς να πουλούν την πραμάτεια τους. Ενα καπνιστό τυρί, μερικά ντόπια γλυκά – churchkhela- αμύγδαλα γεμισμένα σε ζεστό χυμό σταφυλιού- και φύγαμε για τη σπηλιά του Προμηθέα.

Σε απόσταση 5 χλμ. από το Tskaltubo, κοντά στο Κουταΐσι, βρίσκεται το σπήλαιο του Προμηθέα, ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης (είσοδος 7 GEL + 7 GEL η βάρκα). Εντυπωσιακός φωτισμός κατά μήκος των 1.060 μ. που θα διανύσουμε εντός της σπηλιάς, κλασική μουσική η οποία αφήνει τη φαντασία μας να ταξιδεύει θαυμάζοντας τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, υπόγεια ποτάμια και λίμνη 60 μ., επιβίβαση σε βαρκάκι και από κει στο τρενάκι, και η επίσκεψη στη σπηλιά του Προμηθέα, μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις (www.prometheus.ge)!

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Τιφλίδα

Τιφλίδα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Κουτάισι

Φθηνά ξενοδοχεία

Πηγή

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου