Κάρλοβι Βάρι

Προσφορές ξενοδοχείων Κάρλοβι Βάρι

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Κάρλοβι Βάρι

Το Κάρλοβι Βάρι (Karlovy Vary) είναι παγκοσμίως γνωστή λουτρόπολη  με τα πιο περίφημα ιαματικά λουτρά σε όλη την  Τσεχία. είναι γνωστό επίσης και με το Γερμανικό του όνομα Karlsbad (ή Carlsbad στα αγγλικά ). Ιδρύθηκε το 1350 από τον Τσέχο Βασιλιά και Ρωμαίο Αυτοκράτορα Κάρολο τον Δ’.

Στο παρελθόν μεγάλες προσωπικότητες είχαν επισκεφτεί την λουτρόπολη, όπως ο Τζάκομο Καζανόβα, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ο Φραντς  Κάφκα και πολλοί άλλοι, σήμερα την πόλη επισκέπτονται  πολλά μέλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας από όλο τον  κόσμο,  ως προσκεκλημένοι του Διεθνούς Φεστιβάλ    Κινηματογράφου που διοργανώνεται κάθε χρόνο το Ιούλιο.

Το Κάρλοβι Βάρι βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Teplá (που σημαίνει “Θερμό “). Η τοποθεσία του και μόνο δίνει μια ατμόσφαιρα ομορφιάς και γαλήνης. Η πόλη έχει κερδίσει ξανά την παλιά της δόξα με την αναστήλωση των μπαρόκ και των αρ νουβό κτιρίων της. Οι επισκέπτες μπορούν να  ανακαλύψουν όλα όσα έχει η πόλη να προσφέρει.

Ιαματικές πηγές

Οι ιαματικές πηγές είναι στο σύνολο τους δεκατρείς (όλες τους θερμές εκτός από μια ψυχρή),  αναβλύζουν με φυσικό τρόπο και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες (χρήση για θεραπεία στη δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος, στην αρθρίτιδα κ.α.).
Δεν θα μετανιώσετε την επίσκεψη σας σε αυτή την κομψή πόλη, μπορείτε να χαλαρώσετε , να δοκιμάσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες των πηγών,  ή ακόμα και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική.

 

Πού να μείνεις στο Κάρλοβι Βάρι

Στην πόλη αυτή θα βρεις αρκετά spa resorts, διότι θέλει να τηρεί και την φήμη της ως πόλη των λουτρών. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια πηγή όπου κάποιος μπορεί να κολυμπήσει, παρά να καταναλώσει μόνο το ιαματικό νερό, υπάρχουν ωστόσο πολλά ξενοδοχεία που προσφέρουν πακέτα με χαλάρωση σε πισίνα και θεραπευτικών μασάζ.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Πράγα

Πράγα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Κάρλοβι Βάρι

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου