Κολόμπο – Σρι Λάνκα

Προσφορές ξενοδοχείων Κολόμπο – Σρι Λάνκα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Κολόμπο – Σρι Λάνκα

Αξιοθέατα

Κολόμπο

Ειναι η πρωτευουσα της Σρι Λάνκα , καί σημαντικο εμπορικό κέντρο της Ασίας. Είναι μία γοητευτική πόλη με αντιθέσεις, με εντονη την επιρροή από φυλές και κατακτητές που έχουν κατά καιρούς κατοικήσει αυτο το σημαντικο σημείο του Ινδικού Ωκεανού. Σύγχρονη πόλη με έντονες επιρροές του δυτικου τροπου ζωής και της Ανατολής Δεν πρεπει να παραλείψετε νά δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα η οποια βασίζεται στο κάρυ , γάλα καρύδας και τα μπαχαρικά. Χαρακτηριστικά αξιοθέατα ειναι οι Βουδιστικοι & Ινδουιστικοί ναοί, το παζάρι, κηποι με δεντρα κανέλας κ.α

Πολοναρούα

Πρωην πρωτευουσα της Σρι Λάνκα απο τον 10-12 αι μ.χ. Αξιοθέατο που σωζεται σε καλή κατάσταση ειναι το συγκρότημα Γκαλ Βιχάρε με θαυμάσια γλυπτά του Βούδα

Σιγκιρίγια

Φρούριο κτισμένο από τον προσφυγα Βασιλιά Κασιάπα της Σρι Λάνκα τον 5αι. Το φρουριο και το παλάτι ειναι κτισμένο στην κορυφη του λοφου . Σε μιά πλευρά του βράχου σώζονται τά περιφημα φρεσκο τών παρθένων της Σιγκιρίγια.

Κάντυ

Βασιλική πρωτευουσα της Σρι Λάνκα , κτισμένη σε μια οριενταλ ατμόσφαιρα σε πολύ γραφικό φυσικό περιβάλλον το οποίο περιβάλουν βουνά, λιμνες και ποτάμια. Ενα πολιτιστικό κέντρο οπου συναντώνται παλαιά έθιμα, τέχνες και χειροτεχνήματα . Το κέντρο του Κάντυ ειναι το Νταλαντα Μαλιγκαουα, το τεμπλο στο οποιο φυλάσσεται το δόντι του Βούδα. Η πόλη ειναι φημισμένη γιά τά ασημικά , πολυτιμους λίθους και αριστουργήματα σε ξύλο και μπρούτζο. Οι βασιλικοι βοτανικοι κήποι της Παραντενια , μολις λιγο εξω απο το Καντυ ειναι φημισμένοι γιά την σπάνια συλλογή άγριων ορχιδέων. Η επίσκεψη στο Κάντυ ολοκληρώνεται με την παρακολούθηση των παραδοσιακών χορων Καντιάν και πυροβασία.

Νουβάρα Ελίγια

Το πιό όμορφο και γραφικό ορεινο θερετρο της Σρι Λάνκα σε υψόμετρο 1890 μέτρων Μιά κηπούπολη κρυμμένη μέσα στην ομίχλη και στις σμαραγδένιες φυτείες τσαγιού, ενα θεαμα ασύλληπτο, μιά εξωτική απόλαυση. Εδώ βρίσκεται ένα από τά καλύτερα γήπεδα γκολφ της Ασίας και οι βοτανικοι κήποι της Χαγγάλα φημισμενοι για την σπάνια συλλογή τριαντάφυλλων. Η επισκεψη σε μιά απο τις φυτειες τσαγιού θα σας εντυπωσιάσει.

Γιάλα

Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Σρι Λάνκα βρισκεται στο νοτιοανατολικο ακρο του νησιού. Μοναδικό και εντυπωσιακο σκηνικό ειναι η φυσική ομορφιά που θα αντικρύσετε σε αυτο τον απέραντο παράδεισο, αμμόλοφους, λίμνες , ποτάμια,και δάση. Είναι σπίτι γιά χιλιάδες ελέφαντες, ελάφια και πολλά μικρότερα ζώα και φυσικά πουλιά οπως παγώνια και πολλά αποδημητικά πουλιά.

Μάταλε

Μια περιοχή γνωστή από τις αναρίθμητες φυτείες μπαχαρικών και απο την μοναδική τέχνη του Μπατίκ για τα οποια ειναι γνωστή επίσης η Σρι Λάνκα.

Πιναβέλλα

Εδώ βρίσκεται το μοναδικο στον κόσμο ορφανοτροφείο Ελεφάντων στις οχθες του ποταμού Μάχα Ογια.

 

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Κολόμπο – Σρι Λάνκα

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου