Μπουργκάς

Προσφορές ξενοδοχείων Μπουργκάς

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μπουργκάς

Αξιοθέατα του Μπουργκάς

Το Μπουργκάς είναι μια πόλη λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις θέρετρων στις ακτές της Βουλγαρίας. Μέσα στην πόλη υπάρχουν αρκετές παραλίες, και στην περιοχή γύρω από τις λίμνες υπάρχουν πολλές κλινικές λάσπης και λουτροθεραπεία.

Στους ρωμαϊκούς χρόνους, ο χώρος του σύγχρονου Μπουργκάς ήταν η πόλη του Δεβελούμ, που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Βεσπασιανό. Η πόλη προοριζόταν για την επανεγκατάσταση στρατιωτικών βετεράνων. Λίγο αργότερα, ανοίχτηκαν νοσοκομεία σε αυτά τα εδάφη πλούσια σε φυσικές πηγές νερού. Και στο Μεσαίωνα χτίστηκε το φρούριο του Πύργου και μόνο τον 16ο αιώνα η πόλη έλαβε το σημερινό της όνομα και τα σύνορα.

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με την μακρινή ιστορία του Μπουργκάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η έκθεση του οποίου παρουσιάζει αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή της πέτρας έως τη ρωμαϊκή εποχή: προϊόντα από πέτρα, χάλκινα άκρα, κοσμήματα, κεραμικά, νομίσματα, πιάτα, μοντέλα αρχαίων οικισμών.

Στην όχθη της Λίμνης Μανδρενά υπάρχουν τμηματα του φρουρίου του Πύργου.

Επιπλέον Αξιοθέατα

Άλλα μουσεία αξιοθέατα του Μπουργκάς   – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με συλλογές χλωρίδας, πανίδας και γεωλογικών δειγμάτων. Το Εθνογραφικό Μουσείο παρουσιάζει εθνικά κοστούμια, οικιακά αντικείμενα, χειροτεχνήματα, τελετουργικά πράγματα. Η συλλογή της Πινακοθήκης παρουσιάζει γλυπτά και έργα ζωγραφικής από Βούλγαρους δασκάλους, καθώς και συλλογή εικόνων από τον 15ο αιώνα.

Τέτοια αρχιτεκτονικά αξιοθέατα του Μπουργκάς, όπως η εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα τέλη του 19ου αιώνα, η Αρμενική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στα μέσα του 19ου αιώνα είναι αξιοσημείωτα.

Το κύριο αξιοθέατο της πόλης του Μπουργκάς είναι το παραθαλάσσιο πάρκο, το οποίο εκτείνεται πάνω από 3,5 χλμ. Κατά μήκος της θάλασσας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για περπάτημα και χαλάρωση – σκιερά σοκάκια, πολύχρωμα παρτέρια, παγκάκια σε απομονωμένες γωνιές του πάρκου, βεράντες καφέ, θαλάσσια τοπία. Αμέσως κάτω από το πάρκο βρίσκεται η κεντρική παραλία.

Φυσικά αξιοθέατα του Μπούργκας – την υπερηφάνεια του θέρετρου. Στην αστική περιοχή υπάρχουν τρεις λίμνες – το Burgas, Atanasovskoe και Madrenskoe, το καθένα από τα οποία είναι ένα ορνιθολογικό αποθεματικό. Οι κάτοικοι αυτών των γραφικών περιοχών μπορούν να παρατηρηθούν όταν περπατάτε με βάρκα. Στις όχθες των λιμνών υπάρχουν θέσεις για παραλίες, πικνίκ και ψάρεμα. Οι λάτρεις της φύσης θα εντυπωσιαστούν επίσης από την εκδρομή στα μονοπάτια του φυσικού καταφυγίου Poda, το οποίο φιλοξενεί περίπου εκατό είδη πτηνών και χελωνών.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Σόφια

Σόφια

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μπουργκάς

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου