Μπρνο – Τσεχία

Προσφορές ξενοδοχείων Μπρνο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μπρνο

Στην ανατολική Μοραβία βρίσκεται η δεύτερη μεγάλη πόλη της Τσεχίας. Μπορεί να συνδυάσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό. Έχει μια μακρά και πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την προϊστορική εποχή. Τα στοιχεία της κομμουνιστικής εποχής εξακολουθούν να κυριαρχούν στα προάστια της πόλης, σκάβετε βαθύτερα και θα ανταμειφθείτε με μια σειρά από υπέροχες ιστορικές τοποθεσίες και αξιοθέατα,

Μεταξύ του 1788 και του 1791 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έμενε στην πόλη. Μια οδός στη γειτονιά του φέρει το όνομά του (Ypsilantiho).

Το Μπρνο αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία κέντρα πειραματικής αρχιτεκτονικής στις αρχές του 20ού αιώνα. Η προστατευόμενη από την Unesco Villa Tugendhat θεωρείται αριστούργημα λειτουργικού σχεδιασμού.

Στο κέντρο της αγοράς Zelný, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, βρίσκεται το ιδιαίτερο μπαρόκ σιντριβάνι Parnassus που χρονολογείται από το 1695 και οι τρεις γυναικείες φιγούρες του αντιπροσωπεύουν τη Βαβυλώνα, την Περσία και την Ελλάδα.

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή του λόφου Petrov στην καρδιά του Μπρνο, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και Παύλου θεωρείται εθνικό πολιτιστικό μνημείο και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης λόγω της υπέροχης αρχιτεκτονικής του.

Κατασκευασμένο τον 13ο αιώνα, το μπαρόκ κάστρο Spilberk χτίστηκε από τον Τσέχο βασιλιά Přemysl Otakar τον 2ο και εκτός από τόπο κατοικίας του, λειτούργησε ως φρούριο και φυλακή ενώ σήμερα φιλοξενεί το μουσείο της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα σπήλαια Moravian Karst και το φαράγγι του Macocha και να περιηγηθείτε με βάρκα κατά μήκος ενός υπόγειου ποταμού.

Μόλις 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης του Μπρνο. Το μεσαιωνικό κάστρο Veveri ατενίζει τον ποταμό Svratka.

Τα καλοκαίρια πραγματοποιείται το Grand Prix μοτοσικλέτας. Κάθε χρόνο από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 7 Ιουνίου η πόλη φιλοξενεί το διεθνές φεστιβάλ πυροτεχνημάτων και αερόστατων Ignis Brunensis. Τα φαντασμαγορικά σόου με συνοδεία μουσικής ζωντανεύουν το Μπρνο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Πράγα

Πράγα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μπρνο

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου