Μπραζίλια

Προσφορές ξενοδοχείων Μπραζίλια

Οnline κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μπραζίλια

Πολλές είναι οι σχεδιασμένες πόλεις που υπάρχουν πια στον κόσμο, καμιά όμως δε συγκρίνεται με την ομορφιά, το χαρακτήρα και το πρωτοφανές όραμα της Μπραζίλια! Το 1950, μετά από μια περίοδο συνεχόμενων εθνικών αποτυχιών και δυσκολιών, ήρθε η απόφαση για μια νέα αρχή για τη Βραζιλία. Μια νέα εποχή που θα μπορούσε να εγκαινιαστεί μόνο με μία καινούργια πρωτεύουσα. Το όραμα επετεύχθη με την έμπνευση του Lucio Costa και τις αρχιτεκτονικές ικανότητες του μεγάλου μοντερνιστή Oscar Niemeyer, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην Μπραζίλια και έμεινε για πάντα στην ιστορία.

Αξιοθέατα

Στην Μπραζίλια τα αξιοθέατα είναι κυρίως αρχιτεκτονικής φύσεως, έργα που δημιουργήθηκαν με τη συνεργασία των καλύτερων σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών. Οι προεκτάσεις όμως αυτών που βλέπετε φτάνουν πολύ πιο βαθιά, στους απώτερους οραματισμούς για μια ενωμένη κοινωνία

Esplanada dos Ministérios

Η ημέρα σας στην Μπραζίλια ξεκινά στην Esplanada dos Ministérios, την περίφημη λεωφόρο που φιλοξενεί 17 πανομοιότυπα τετράγωνα κτίρια. Το καθένα από τα οποία στεγάζει ένα διαφορετικό υπουργείο της κυβέρνησης, με χρυσά γράμματα να υποδηλώνουν ποιο είναι αυτό. Το τέλος της λεωφόρου οριοθετείται από δύο αξιομνημόνευτα κτίρια, από τα πιο αξιόλογα έργα του Niemeyer:

Palácio do Itamaratí

Το Palácio do Itamaratí θεωρείται ένας από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά δείγματα μοντερνισμού όλων των εποχών, διά χειρός Oscar Niemeyer, Burle Marx και Milton Ramos. Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και το εσωτερικό του υπερμοντέρνου αυτού κτιρίου, διακοσμημένο με περσικά χαλιά, ξύλινες αντίκες και πίνακες ζωγραφικής του 18ου και του 19ου αιώνα. Σήμερα στεγάζει παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Palácio da Justiça

Το Palácio da Justiça, το κτίριο με τους καταρράκτες που επιπλέει στα νερά μιας λίμνης.

Torre de Televisão

Εάν θέλετε να αποκτήσετε μία συνολική ιδέα της δομής της Μπραζίλια, τότε δεν έχετε παρά να ανεβείτε στη πλατφόρμα παρατήρησης του Torre de Televisão. Ο τηλεοπτικός πύργος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και φτάνει σε ύψος τα 224 μέτρα.

Catedral Metropolitana da Nossa Senhora Aparecida

Ένα από τα σύμβολα της πόλης είναι ο Catedral Metropolitana da Nossa Senhora Aparecida, ο περιβόητος Καθεδρικός Ναός της Μπραζίλια, που όμοιός του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Μία σύνθεση από λευκές μαρμάρινες στήλες που ενώνονται στην κορυφή τους με ένα γυάλινο τρούλο, τέσσερις.. αγαλματένιους αποστόλους να φυλάσσουν την είσοδο και φτερωτοί άγγελοι να πετούν μέσα στην όμορφη εκκλησία, και τα δύο σετ γλυπτών έργα του Alfredo Ceschiatti.

Centro Cultural Banco do Brasil

Επόμενος σταθμός σας το Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας της Βραζιλίας (Centro Cultural Banco do Brasil), ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μουσειακά συμπλέγματα της χώρας, με παραρτήματα στην Μπραζίλια, το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Φιλοξενεί μία ποικιλία μουσείων, γκαλερί, καφέ και κινηματογράφων και συγκαταλέγεται στα 100 μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο.

Palácio da Alvorada

Τέλος, στις όχθες της λίμνης Paranoá, θα βρείτε το Palácio da Alvorada, το επίσημο προεδρικό μέγαρο και σύμβολο της Μπραζίλια. Το όνομά του μεταφράζεται ως “Το Παλάτι της Αυγής”, αναφερόμενο στην περιγραφή της πόλης από τον Juscelino Kubitschek ως “μία νέα αυγή στη βραζιλιάνικη ιστορία”.

Η επίσημη γλώσσα στη Βραζιλία είναι τα πορτογαλικά.

Οnline κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μπραζίλια

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου