Μπρατισλάβα

Προσφορές ξενοδοχείων Μπρατισλάβα

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μπρατισλάβα

Η πρωτεύουσα της Σλοβακικής Δημοκρατίας, η Μπρατισλάβα, η οποία αναφέρεται κι ως «Η όμορφη του Δούναβη».

Η Μπρατισλάβα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Σλοβακίας, εκτείνεται στις δύο όχθες του Δούναβη και στους πρόποδες των Μικρών Καρπαθίων. Χάρη σε αυτή την ευνοϊκή θέση ήταν πάντα ένα εμπορικό κέντρο ενώ σήμερα οι ιστορικοί τόποι μαρτυρούν την ανάπτυξη της πόλης. Παρά τη συναρπαστική ιστορία της, η Μπρατισλάβα είναι μία από τις νεώτερες πρωτεύουσες του κόσμου κι όμως σύγχρονη μητρόπολη, έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των επισκεπτών, όπως αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο αριθμό ξένων επισκεπτών.

Πρόκειται για μια ζεστή,  μικρή πόλη, η οποία όμως διαθέτει μια όμορφη κοινωνική ζωή και ιστορικές γοητείες σε συνδυασμό με τις πιο πρόσφατες τάσεις. Τα παλάτια, τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα, η τοπική γαστρονομία καθώς και οι φιλόξενοι κάτοικοι  είναι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να την επισκεφθείτε.

Παλιά Πόλη

Το κέντρο της Μπρατισλάβα ονομάζεται επίσης και Παλιά πόλη. Περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο και τις γειτονιές που αποτελούσαν τα κοντινά προάστια του κέντρου του Μεσαίωνα. Η Παλιά πόλη περιτριγυρίζεται από τα δημοφιλέστερα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα μείγμα διεθνών και τοπικών καταστημάτων, πολλές γκαλερί, εκκλησίες, τοίχοι πόλεων και παλάτια που αποτίουν φόρο τιμής στους αιώνες της ιστορίας.

Κάστρο της Μπρατισλάβα

Το Κάστρο της Μπρατισλάβα είναι ένα τετράγωνο κτίριο με τους τέσσερις γωνιακούς πύργους, σε ένα απομονωμένο λόφο των μικρών Καρπαθίων πάνω από τον Δούναβη. Μάλιστα, είναι ορατό από μεγάλη απόσταση.  Η μεγαλοπρέπεια του κτηρίου ενισχύεται από το λόφο που βρίσκεται, περίπου ογδόντα πέντε μέτρα πάνω από το επίπεδο του ποταμού Δούναβη. Το κάστρο ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα και αποτέλεσε τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε η Μπρατισλάβα

Devín Castle

Μόλις 10 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της πόλης, το Devín Castle βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο. Χτισμένο πάνω σε έναν απότομο λόφο, σε υψόμετρο 212 μ., πάνω από τη συμβολή του Μοράβα με τον Δούναβη, στρέφεται πάνω από το μικρό χωριό Devín. Πάνω από το χωριό Devín, ο υψηλότερος λόφος της Μπρατισλάβα διασχίζεται με μια σειρά από μονοπάτια που προσδίδουν εκπληκτική θέα στη γειτονική Αυστρία με τη Βιέννη και τις Άλπεις στο βάθος.

Katedrála svätého Martina

Το μεγαλύτερο και το καλύτερο, καθώς και μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Μπρατισλάβα, στην οποία στέφθηκε η βασίλισσα Μαρία Θηρεσία. Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή στη Μπρατισλάβα. Το ύψος του καθεδρικού ναού ανέρχεται στα 85 μ., ενώ το σχήμα του ναού συμβολίζει την σταύρωση, με τον τριγωνικό θόλο να αντιπροσωπεύει το σώμα του Χριστού και κυριαρχεί στον ορίζοντα της παλιάς πόλης. Το διασημότερο έργο τέχνης του ναού, είναι ένα άγαλμα του Αγίου Μαρτίνου. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μάρτιν βρίσκεται στην πλατεία Rudnay.

St. Michael’s Gate

Η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ είναι η τελευταία διατηρητέα πύλη οχυρώσεως της μεσαιωνικής πόλης. Ο πύργος του προσφέρει υπέροχη θέα στην παλιά πόλη και τη γύρω περιοχή. Ακριβώς στην ανατολική είσοδο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται ένας πύργος ύψους 51 μέτρων, ο οποίος θεμελιώθηκε πριν περίπου 700 χρόνια. Η πύλη του εξυπηρετήθηκε ως είσοδος στην πόλη. Το άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ και του Δράκου στην κορυφή φυλάσσουν τον πύργο. Η Πύλη του Μιχαήλ διαθέτει επίσης το Μουσείο Όπλων και Οχυρωματικής Πόλης.

 

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη

Βουδαπέστη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μπρατισλάβα

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου