Μπολόνια

Προσφορές ξενοδοχείων Μπολόνια

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μπολόνια

Γενικά για την Μπολόνια

Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε μια πόλη με περίφημα αξιοθέατα, χαλαρή ατμόσφαιρα και με φιλόξενους ανθρώπους, η Μπολόνια είναι ότι πρέπει για εσάς. Γιατί δίνει μια κλασσική αίσθηση μέσα από μια σύγχρονη ματιά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι σφύζει απο ζωή. Θα την χαρακτηρίζαμε και ως ένα από τα δημοφιλέστερα χειμερινά θέρετρα! Και όλα αυτά; Στην περιβόητη Ιταλία!

Και μιλώντας για ιστορία…

Η Μπολόνια, παλαιότερα και Βολωνία είναι πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Εμίλια-Ρομάνια  ενώ ταυτόχρονα έχει 374.425 κατοίκους. Αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη που φιλοξενεί πολυάριθμους φοιτητές που της προσδίδουν πλούτο και ζωντανεύουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της.Η Μπολόνια είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, περιοχή όπου γίνονται σημαντικές εκθέσεις και όπου έχουν την έδρα τους σημαντικές βιομηχανίες, όπως η Ducati.Η Μπολόνια είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της (portici), που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα στο ιστορικό κέντρο και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο με το κέντρο να αποτελείται εξ ολοκλήρου από στοές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,5 χιλιομέτρων και με 666 καμάρες. Όλα αυτά είναι αρκετά για να χαρακτηριστεί αξιοθαύμαστη!

Μια βόλτα στην Μπολόνια

Με μια πρώτη ματιά, η πόλη είναι έρωτας, Basilica di San Petronio , Abbazia di Santo Stefano και Museo della Storiadi Bolonga in Palazzo Pepoli είναι ένα δείγμα για το τι πάει να πει Μπολόνια! Επισκεφθείτε περιβόητα αξιοθέατα και πιείτε το καφε ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα θέλετε, χαζεύοντας την φανταστική θέα της πόλης. Όπως και να έχει, σε όλα τα τμήματα της πόλης υπάρχουν ναοί και πλατείες που μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε. Υπάρχουν πολλά μουσεία όπου μπορείτε να γνωρίσετε την ιστορία αυτής της μοναδικής πόλης.Φυσικά και θέατρα για να παρακολουθήσετε φανταστικές παραστάσεις!

Γεύσεις από Μπολόνια

Η Μπολόνια είναι παγκοσμίως γνωστή για την κουζίνα της. Επίσης, έχει προσφέρει στην ιταλική και στην παγκόσμια κουζίνα τα τορτελίνια, τη μορταδέλα, το ραγού α λα μπολονέζ και τα καλά κρασιά. Και φυσικά δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε πόλη της Ιταλίας και να μην μας έρχεται μια λέξη στο μυαλο… πίτσα! Αμέτρητες πιτσαρίες και εστιατόρια είναι εκεί για να σας εξυπηρετήσουν με προθυμία. La cucina Bolognese λοιπόν! Δοκιμάστε την!

Μπολόνια by night!

Ας μιλήσουμε γενικά για την νυχτερινή ζωή της Ιταλίας γιατί αποκλείεται να βρίσκεστε στην Ιταλία και να μείνετε μόνο στην Μπολόνια. Υπάρχουν αμέτρητα clubs που σας περιμένουν! Χορεύοντας στους ξέφρενους ρυθμούς τους και πίνοντας ξεχωριστά και καταπληκτικά cotails σίγουρα θα περάσετε καταπληκτικά. Και για τους πιο κουλτουριάρηδες, υπάρχουν θέατρα, μουσικές σκηνές και διάφορα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε!

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στο Μιλάνο

Μιλάνο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μπολόνια

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου