Βερολίνο

Προσφορές ξενοδοχείων Βερολίνο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Βερολίνο

Το Βερολίνο δεν είναι μία τυπική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η σύγχρονη ιστορία του το έχει διαμορφώσει σε ένα μοναδικό τρόπο έχοντας επιβιώσει από δύο χαμένους παγκόσμιους πολέμους και μία χρόνια διαίρεση στα δύο. Σήμερα είναι μία πολυεθνική μεγαλούπολη που διαθέτει αξιοπρόσεκτα μεγάλες εκτάσεις πρασίνου καθώς και μουσεία, γκαλερί, πινακοθήκες και αξιοθέατα παγκοσμίου φήμης. Επίσης, φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή και τα μπαρ του.

Η Ελλάδα στο Βερολίνο

Η γερμανική πρωτεύουσα φιλοξενεί χιλιάδες Έλληνες μετανάστες. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η ροή έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφεύγουν σε αυτήν για εργασία. Θα συναντήσετε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις στο δρόμο σας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πολλοί είναι και οι Έλληνες επισκέπτες.

Αξιοθέατα

Μουσείο της Περγάμου

Αναμφίβολα το πλέον ενδιαφέρον μουσείο της γερμανικής πρωτεύουσας που στεγάζει ορισμένες από τις πιο διάσημες εκθέσεις αρχαιοτήτων στον κόσμο. Πήρε το όνομα του από το διάσημο Βωμό της Περγάμου που κοσμεί την κεντρική είσοδο. Φιλοξενεί τρεις σημαντικές συλλογές, τη συλλογή ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, τη συλλογή αρχαιοτήτων από την Εγγύς Ανατολή και τη συλλογή Ισλαμικής Τέχνης, όλες προϊόν γερμανικών ερευνών και ανασκαφών.

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Πρόκειται για τη διάσημη Πύλη-σύμβολο του Βερολίνου και βασίστηκε στα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών. Οι λιτοί δωρικοί κίονες περιστοιχίζονται από παραστάσεις παρμένες από την ελληνική μυθολογία και στα πλάγια υπάρχουν δύο περίπτερα που κάποτε ήλεγχαν τη μετακίνηση από το Δυτικό προς το Ανατολικό Βερολίνο καθώς εκεί ακριβώς βρισκόταν το σύνορο της διαιρεμένης χώρας.

Παλαιό και Νέο Μουσείο (Altes & Neues Museum)

Πρόκειται για δύο διαφορετικά μουσεία, αμφότερα χτισμένα στη Νήσο των Μουσείων στις δεκαετίες 1830-1840. Το Παλαιό φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό μέγαρο και στηρίζεται πάνω σε λαμπρούς δωρικούς κίονες. Φιλοξενεί μία διάσημη συλλογή αρχαίων ελληνικών κι αιγυπτιακών εκθεμάτων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προτομή του Περικλή, το ψηφιδωτό από την έπαυλη του Αδριανού και μία ροτόντα καθ’ ομοίωση του Πάνθεου της Ρώμης.

Πύργος της Τηλεόρασης (Φέρζεντουρμ)

Χτίστηκε το 1969 από μία ομάδα Γερμανών και Σουηδών μηχανικών με σκοπό την ανάδειξη της σοσιαλιστικής υπεροχής στη χώρα και τον κόσμο. Σήμερα είναι ορατός σε ολόκληρο το Βερολίνο λόγω του εντυπωσιακού του ύψους (365 μέτρα). 

Γερμανικό Κοινοβούλιο (Deutscher Bundestag)

Δίπλα στο νεοκλασικό κτίριο συνεδρίασης του Γερμανικού Κοινοβουλίου χτίστηκε στα τέλη του εικοστού αιώνα ένας γυάλινος ελλειπτικός τρούλος, ο οποίος είναι επισκέψιμος και μάλιστα δωρεάν. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να τον επισκεφτείτε είναι να έχετε κάνει προηγουμένως κράτηση στο επίσημο σάιτ του Bundestag δηλώνοντας την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε να το δείτε.

Τοίχος του Βερολίνου – Πινακοθήκη της Ανατολικής Πλευράς (East Side Gallery)

Το Τείχος που κάποτε χώριζε το Βερολίνο στο δυτικό καπιταλιστικό και στο ανατολικό σοσιαλιστικό έχει κατεδαφιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Στο σημείο αυτό έχει διασωθεί ένα τμήμα μήκους 1300 μέτρων που από το 1990 αποτελεί τη διάσημη East Side Gallery.

Μνημείο του Ολοκαυτώματος (Memorial to the murdered Jews of Europe)

Είναι σχετικά νέο μνημείο καθώς δημιουργήθηκε μόλις το 2003 από τον αμερικάνο μηχανικό Πίτερ Άιζενμαν. Είναι αφιερωμένο στους εκατομμύρια Εβραίους της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης που εξοντώθηκαν από τους ναζί.

Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου (Berliner Dom)

Ο καθεδρικός ναός του Βερολίνου βρίσκεται στην καρδιά του Νησιού των Μουσείων και αποτελεί έναν τυπικό προτεσταντικό καθεδρικό. Χαρακτηρίζεται από λιτότητα και αυστηρότητα. Χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα σε μπαρόκ ρυθμό. Υπέστη κάποιες μεταβολές στη διάρκεια των χρόνων και αφού ξεπέρασε τις ζημιές της μάχης του Βερολίνου κατά την είσοδο των Σοβιετικών έχει αναστηλωθεί.

Ζωολογικός Κήπος (Berlin Zoological Garden)

Άνοιξε τις πύλες του το 1844. Απλώνεται σε έναν τεράστιο εξωτερικό χώρο με ορισμένους κλειστούς που χρησιμοποιούνται για τα πτηνά, τις μαϊμούδες, τους γορίλες κλπ. Πραγματικά αξίζει να ξοδέψετε πολλές ώρες σε αυτό το πάρκο αυτό.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Βιέννη

Βιέννη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Βέγκας

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου