Βαρκελώνη

Προσφορές ξενοδοχείων Βαρκελώνη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτιστικά αξιοθέατα για να θαυμάσει κανείς. Επίσης είναι από τις ευρωπαϊκές πόλεις που προσφέρονται περισσότερο για περιηγήσεις με τα πόδια καθώς η έκταση του κέντρου της δεν είναι μεγάλη, διαθέτει πλατιές λεωφόρους και πολλούς πεζόδρομους.

Αξιοθέατα

Σαγράδα Φαμίλια (Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia)

Η Σαγράδα Φαμίλια αποτελεί ένα από τα αριστοτεχνικά δημιουργήματα του Γκαουντί στην πόλη της Βαρκελώνης. Στην εξωτερική της επιφάνεια κυριαρχεί η πέτρα. To 2015 η UNESCO την κήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται το 2026, μια χρονιά-επέτειο για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Γκαουντί.

Πάρκο Γκουέλ (Parc Güell)

Το πάρκο Γκουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο, επίσης με την υπογραφή του Γκαουντί, η δημιουργία του οποίου διήρκεσε 14 χρόνια. Πρόκειται για μια έκταση με κήπους και εντυπωσιακές δημιουργίες. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει μια σαλαμάνδρα με πολύχρωμα ψηφιδωτά να στολίζει την είσοδο, σκαλισμένες μορφές πάνω σε βράχους, καθώς και μια μεγάλη βεράντα στην κορυφή του πάρκου με υπέροχη θέα της πόλης.

La Boqueria

Πρόκειται για μια αγορά τροφίμων η οποία βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης και η οποία χρονολογείται από το 1217. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και διασημότερες αγορές στον κόσμο!

Καμπ Νου (Camp Nou)

Είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα και είναι το μεγαλύτερο στάδιο στην Ευρώπη, με χωρητικότητα 99,354 άτομα. Το στάδιο εκτός από αθλητική σημασία έχει και ιστορική καθώς μια εποχή που η Guardia Civil, η ένοπλη αστυνομία της Ισπανίας, τιμωρούσε όσους μιλούσαν καταλανικά. Το Καμπ Νόου αποτελούσε χώρο ελεύθερης έκφρασης των καταλανόφωνων.

Πλατεία Καταλονίας (Plaça de Catalunya)

Η πλατεία της Καταλονίας θεωρείται το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης. Η κατασκευή της ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Έχει έκταση 50.000 τμ και τη στολίζουν συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.

Κάζα Μπατλό (Casa Batlló)

Με τοπικό όνομα Casa dels ossos, δηλαδή το σπίτι των οστών, λόγω της εμφάνισής του, το Κάζα Μπατλό αποτελεί ένα κτίριο με την υπογραφή του Γκαουντί. Πρόκειται για ένα σπίτι του 1877, το οποίο αγοράστηκε από τον Josep Batlló και ο οποίος ήθελε το σπίτι του να μην μοιάζει με κανένα άλλο. Τον ανασχεδιασμό ανέλαβε ο Γκαουντί, και πραγματοποιήθηκε το 1904, με πολλές ανακαινίσεις ύστερα. Η πρόσοψη αποτελείται από πολύχρωμο μωσαϊκό ενώ το ισόγειο χαρακτηρίζεται από οβάλ παράθυρα και έναν τοίχο τόσο αριστοτεχνικό, που μοιάζει σαν να ρέει.

Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomf)

Είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Κάζα Μιλά (Casa Milà)

Το Κάζα Μιλά ή αλλιώς «Λατομείο» λόγω της πετρώδους πρόσοψής του, είναι ένα σπίτι και μάλιστα το τελευταίο που αριστοτέχνησε ο Γκαουντί. Πρόκειται ίσως για το πιο γνωστό κτήριο του καταλανικού μοντερνισμού. Αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εμπνευσμένο από κάποιο βουνό, η πρόσοψή του μοιάζει με τεράστια βράχια ενώ η ανοιχτόχρωμη πέτρα της πρόσοψής του το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα έργα του Γκαουντί.

Μουσείο Πικάσο (Museu Picasso)

Με πάνω από 4,249 έργα του ομώνυμου ζωγράφου, το μουσείο προσελκύει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Τα έργα του είναι τοποθετημένα με χρονολογική σειρά, δίνοντας έτσι στον επισκέπτη την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη του ζωγράφου.

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Μαδρίτη

Μαδρίτη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Βαρκελώνη

Φθηνά ξενοδοχεία

Πηγή

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου