Μπάνσκο

Προσφορές ξενοδοχείων Μπάνσκο

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Μπάνσκο

Το χιονοδρομικό κέντρο

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων που απλώνει τις λευκές του πίστες από τα 1.000 ως τα 2.560 μέτρα υψόμετρο. Στις 75 χιλιομέτρων πίστες του φιλοξενούνται από αρχάριοι μέχρι προχωρημένοι επαγγελματίες των χειμερινών αθλημάτων, ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται 27 lifts και drags. Εκ των ων ουκ άνευ, τα καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, οι σχολές σκι, οι χώροι απασχόλησης παιδιών και τα café-bars, είναι σπαρμένα σε όλη την έκταση του resort.

Το κέντρο είναι εφοδιασμένο με 100 κανόνια χιονιού, ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ από «πρώτη ύλη». Το ημερήσιο πάσο στοιχίζει 55 λέβα (δηλαδή περίπου 28€ – η ισοτιμία ευρώ προς λέβα είναι 1 προς 2 περίπου), ενώ υπάρχουν πολλά ακόμη συμφέροντα πακέτα ή εκπτώσεις για νέους.

Αξίζει να επισκεφθείτε

1. Σε  10 λεπτά από την πόλη βρίσκεται το «Pirin National Park» μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς γεμάτη λίμνες, καταρράκτες και σπήλαια. Έχει χαρακτηρισθεί ως «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» από την Unesco.
2. To ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο που έχει ένα διαφορετικό αποτύπωμα από το πιο μαζικά, λόγω τουρισμού, ανεπτυγμένο τμήμα της πόλης.
3. Tην πόλη της Banya  με τα φημισμένα  ιαματικά της λουτρά. Επιλέξτε τις κεντρικές εγκαταστάσεις «Rimska Banya» και με 7 ευρώ (15 λέβα περίπου) μπορείτε να για όλη την ημέρα να απολαύσετε τα ιαματικά μπάνια  αλλά και άλλους εναλλακτικούς τρόπους  χαλάρωσης.

Επιπλέον

4. Την πόλη  Rezlog, ίσως την ομορφότερη της περιοχής, με το ποτάμι να διασχίζει το μεγαλύτερο μέρος της  πόλης ενώ οι μεγάλοι πεζόδρομοι προσφέρονται για χαλαρωτικές βόλτες
5. Την πόλη του Ντομπρίνιστε ξεκινάει μια εκπληκτική διαδρομή, μέσα στην οροσειρά «Πιρίν». Από εκεί αφήνετε το αυτοκίνητο και ανεβείτε σε υψόμετρο 2200 περίπου μέτρων με τα μαύρα πεύκα και τα ερυθρά έλατα να βρίσκονται δίπλα σας. Εκεί σας περιμένει το θέαμα δύο αλπικών λιμνών

Αξίζει να δοκιμάσετε

Η  τοπική κουζίνα που είναι πραγματικά ιδιαίτερη και απολαυστική. Δοκιμάσετε μεταξύ άλλων
-Το χοιρινό κότσι («Κούτσε» στην τοπική γλώσσα). Σερβίρεται και με άλλες ποικιλίες κρεάτων σε ξύλινη τάβλα. Συνοδεύστε το με το ιδιαίτερα ποιοτικό κόκκινο κρασί τους.
-Το λουκάνικο (‘Σιουτζούκ»)
-Τις ορεκτικές σαλάτες «Κόπονε» και «Λουτενίτσα» και το ορεκτικό ψωμί «Παλέντα».
Για συστάσεις εστιατορίων απευθυνθείτε και πάλι στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Τους εμπιστευθήκαμε και ήταν πραγματικά ποιοτικοί στις συστάσεις τους. Εμείς ενδεικτικά αναφέρουμε τα εστιατόρια «Μολερίτε», «Μακεντόσκα» και «Aλπίνα»

 

Ενδεχομένως, να σας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία στη Σόφια

Σόφια

Online κρατήσεις ξενοδοχείων,προσφορές,Φθηνά ξενοδοχεία Μπάνσκο

Φθηνά ξενοδοχεία

0/5 (0 Reviews)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου