Άγιος Νικόλαος – Κρήτη

Προσφορές ξενοδοχείων Άγιος Νικόλαος – Κρήτη

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Άγιος Νικόλαος – Κρήτη

Η πόλη του Αγίου Νικολάου

Ένα διεθνές κοσμοπολίτικο θέρετρο, που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες. Η λίμνη, το ομορφότερο στολίδι της πόλης, με χιλιάδες θρύλους να την κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Οι θρύλοι φέρουν την Αθηνά και την Άρτεμις, να λούζονται στα νερά της. Ενώνεται με τη θάλασσα, με ένα στενό κανάλι, ενώ ο φυσικός της περίγυρός με κόκκινα βράχια και δέντρα την κάνει μαγνήτη για τους επισκέπτες.

Μία βόλτα στα μαγαζιά της πόλης είναι πάντα ευχάριστη. Τα καταστήματα κοσμούνται από διαλεκτά είδη παραδοσιακής κρητικής τέχνης, αντίγραφα από αρχαιολογικά μουσεία, κοσμήματα και πρωτότυπα κεντήματα. Διαθέτουν ακόμα, τοπικά προϊόντα και φρέσκιες κρητικές γεύσεις, που συναρπάζουν κάθε ουρανίσκο. Παραδοσιακά καφενεία με άφθονη ρακή και τοπικά εδέσματα κερδίζουν, τον επισκέπτη.

Η μαγεία του Αγίου Νικολάου συνεχίζεται και το βράδυ. Στέκια νέων, μπαράκια με χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά και δυνατή μουσική, έρχονται για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Άγιος Νικόλαος, μία πόλη γεμάτη εναλλακτικές, μαγευτικά τοπία και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους!

Αμμώδης παραλίες

Καθώς ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται σε μία γοητευτική παραθαλάσσια ζώνη, είναι εύλογο οι παραλίες που τον απαρτίζουν να είναι μαγευτικές. Ο επισκέπτης, περπατώντας, έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε μία από τις εκπληκτικές ακτές, που βρίσκονται μονάχα λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

Θρησκευτικά μνημεία

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου βρίσκεται, στον μικρό όρμο όπου προσάραζαν τα πλοία κατά την βυζαντινή και ενετική περίοδο. Πρόκειται για έναν μονόχωρο ναό με τρούλο, ο οποίος το πιθανότερο οικοδομήθηκε πριν την Αραβική κατάκτηση της Κρήτης το 827/8. Στο εσωτερικό του διαθέτει δύο στρώματα τοιχογραφικού διακόσμου. Το αρχαιότερο στρώμα είναι ανεικονικό και χρονολογείται κατα την περίοδο της εικονομαχίας.

Ο Ναός είναι από τα λίγα δείγματα πρωτοβυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κρήτη και έδωσε το όνομα του στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

O καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Eίναι ρυθμού βυζαντινού, τρίκλιτος, σταυροειδής με τρούλλο. Το μεσαίο κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα, το βόρειο στους Άγιους Τρεις Ιεράρχες και το νότιο στα Εισόδια της Θεοτόκου.
Στον αρχικό ρυθμό προστέθηκαν δύο παρεκκλήσια, τα οποία χρησιμεύουν ως εξομολογητήρια. Ο Ναός είναι κατάγραφος! Eκπροσωπούνται οι δύο τάσεις της Βυζαντινής Αγιογραφίας: (Κρητική και Μακεδονική).
Το 2001-02 έγινε η τοποθέτηση ψηφιδωτού, στην πρόσοψη της «Αγίας Τριάδος» και στον νάρθηκα του «Τρίμορφου».

Online κρατήσεις ξενοδοχείων, προσφορές, Φθηνά ξενοδοχεία Άγιος Νικόλαος – Κρήτη

Φθηνά ξενοδοχεία

5/5 (1 Review)

share this:   

Εγγραφείτε στο Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου